Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 11:56
Αθλητικά

Γερμανία-Σουηδία 2-1: Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί… ακόμα και με δέκα παίκτες!

Η Γερμανία βρέθηκε από το πουθενά να χάνει με 0-1 στο ημίχρονο με το γκολ του Τοϊβόνεν στο 32′, αλλά επέστρεψε από την κόλαση – Ισοφάρισε στο 49′ με τον Ρόις, πίεσε με μανία για ένα δεύτερο γκολ και, παρόλο που έμεινε με δέκα στο 82′ λόγω αποβολής του Μπόατενγκ με δεύτερη κίτρινη, η λύτρωση ήρθε στο 90’+5′ με το γκολ-φάουλ του Κρόος





Και στο τέλος κερδίζουν οι… Γερμανοί. Με γκολ του Κρόος στο 90+5′ και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 82′ (αποβολή Μπόατενγκ), τα “πάντσερ” επικράτησαν 2-1 της Σουηδίας για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Τοϊβόνεν στο 32′ έκανε το 1-0 για τους Σκανδιναβούς και ο Ρόις στο 48′ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.

Πλέον, η πρόκριση είναι στα χέρια των παγκόσμιων πρωταθλητών, οι οποίοι την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την αποκλεισμένη Νότια Κορέα. Η Σουηδία θα παίξει με το Μεξικό σε ένα παιχνίδι “ζωής και θανάτου” και για τους δύο, καθώς, αν κερδίσουν τα “πάντσερ”, ο νικητής της αναμέτρησης θα προκριθεί στους “16”.

Το απίστευτο γκολ-φάουλ του Τόνι Κρόος ταν το πιο… late νικητήριο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ, αφού σημειώθηκε στο 94.41”, αφήνοντας πίσω αυτό του Τότι με την Αυστραλία το 2006 (94.26”).

Ο αγώνας

Καταιγιστική η Γερμανία στα πρώτα λεπτά και χαρακτηριστικό είναι πως είχε 122 πάσες και 93% κατοχή στο 10λεπτο! Η ομάδα του Λεβ πίεσε ασφυκτικά και στην πρώτη φάση ο Ρόις δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο, η τεράστια ευκαιρία ήταν των Σουηδών, όταν στο 12ο λεπτό ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ. Βέβαια, οι Σκανδιναβοί φωνάζουν για σπρώξιμο του Μπόατενγκ στον φορ της Αλ Αΐν.

Η Γερμανία συνέχισε την πίεση, αλλά στο 32΄υπέστη το σοκ! Διπλή γκάφα του Κρόος, λάθος πάσα, έχασε τον παίκτη και ο Τοϊβόνεν με απίθανη εκτέλεση ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο πέτυχε το 1-0. Η ομάδα του Λεβ που είχε χάσει λίγο νωρίτερα τον Ρούντι (πήρε τη θέση του ο Γκουντογκάν) προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Στο 39′ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Γκουντογκάν έσωσε ο Ολσεν, ενώ ο Μίλερ από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η τελευταία φάση του α΄ μέρους ήταν για τους Σουηδούς, αλλά την κεφαλιά του Μπεργκ έβγαλε εντυπωσιακά ο Νόιερ.

Ο Λεβ πέρασε στο ματς τον Γκόμεζ στη θέση του Ντράξλερ και ο έμπειρος φορ τον δικαίωσε. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (48′) έδωσε στον Ρόις, όπου με ωραία προβολή πέτυχε το 1-1. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα ο σκόρερ λίγο έλειψε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα. Ο ρυθμός της Γερμανίας έπεσε, η Σουηδία πήρε μέτρα και ο Ολσεν… ανάσες. Στο 82′ ο Λεβ είδε τον Μπόατενγκ να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπεργκ. Οι Σκανδιναβοί απείλησαν αμέσως, αλλά την κεφαλιά του Γκουϊντέτι έδιωξε σωτήρια ο Νόιερ.

Ο Μπραντ μπήκε στη θέση του Εκτορ, η Γερμανία βγήκε όλη μπροστά, αλλά στο 88′ ο Ολσεν νίκησε τον Γκόμεζ! Στο 92ο λεπτό η τύχη γύρισε την πλάτη στους Γερμανούς, με το σουτ του Μπραντ να βρίσκει το δοκάρι. Η καρδιά της παγκόσμιας πρωταθλήτριας χτύπησε στο 95′ και η κατάρα των Σουηδών συνεχίστηκε. Ο Ρόις έστρωσε τη μπάλα στον Κρόος και ο τελευταίος με απίθανο γκολ διαμόρφωσε το 2-1! Ηταν η ένατη φορά που οι Σκανδιναβοί δέχθηκαν την ανατροπή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που δεν έχει συμβεί με καμία άλλη…

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Έκτορ (87′ Μπραντ), Ντράξλερ (46′ Γκόμες), Κροος, Βέρνερ, Ρόις, Μίλερ Ρούντινγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ρούντι (31′ Γκουντογκάν)

Σουηδία (Αντερσον): Όλσεν, Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ (90′ Τελίν), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74′ Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78′ Γκουιντέτι)

Πηγή: gazzetta.gr