Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:14
Τοπικά

Γερές βάσεις στις εμπορικές σχέσεις Βόλου – Ροστόβ, με γέφυρα τη φιλία Ιβάν Σαββίδη – Αχιλλέα Μπέου






Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η πενθήμερη επίσκεψη της αποστολής του Δήμου Βόλου στην αδελφοποιημένη με το Βόλο ρωσική πόλη του Ροστόβ, στην οποία μετέχει, με δικές του δαπάνες, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να διευκολύνει, χάρις στην προσωπική του φιλία με τον ισχυρό άντρα της περιοχής, μεγαλοεπιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, την διάθεση στην τεράστια αγορά της Ρωσίας προϊόντων (υπηρεσιών και γεύσεων) από τοπικές επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες ή εκπρόσωποι των οποίων μετέχουν επίσης της αποστολής.

9

Σε αυτήν την κατεύθυνση το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση του αιρετού Δημάρχου Βόλου κ. Αχ. Μπέου με τον γνωστό επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.. Ο κ. Μπέος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το άμεσο ενδιαφέρον του έλληνα επιχειρηματία να γνωρίσει από κοντά τα προϊόντα της Μαγνησίας με σκοπό να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας και μελλοντικών συμφωνιών μεταξύ των επιχειρήσεων του κ. Σαββίδη και των άλλων επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαββίδης τόνισε τις ευκαιρίες που ανοίγονται προς την ρωσική αγορά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, που, ωστόσο, έχει πολλά να προσφέρει στις εμπορικές συναλλαγές, αλλά και εξαγωγές των ποιοτικών τοπικών προϊόντων. Μάλιστα ο κ.Σαββιδης προσκάλεσε σε δείπνο τον αιρετό δήμαρχο Βόλου και όσους μετέχουν στην αποστολή, ώστε να γνωρίσει λεπτομερώς και μέσω της διεξοδικής συζήτησης το Βόλο και τα προϊόντα του. Μάλιστα μεταξύ των δυο πλευρών δόθηκε και νέο ραντεβού για την επιβεβαίωση των στενών σχέσεων των πόλεων σε πολιτικό, αλλά και εμπορικό επίπεδο. Τούτο αναμενόταν να γίνει στην ειδική έκθεση όπου θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες και τα προϊόντα του Βόλου, σήμερα Σάββατο, και στην οποία θα παραστούν οι συνεργάτες του κ. Σαββίδη, καθώς ο ίδιος επέστρεψε στην Ελλάδα για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

1

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς τοπικών επιχειρήσεων και εκπροσώπων επαγγελματιών μετέχουν οι κ.κ. Βαλασσάς (Ζαγορίν), Κίτσιος (ΔΗΜΗΤΡΑ), Καρακάνας (τυροκομικά), Πλαστάρας (κατασκευαστής τεχνικών εξαρτημάτων) και Ζαφείρης (Ένωση Ξενοδόχων)