Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 02:31
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικευμένη «σύρραξη» Φίλη – Καμμένου τρέμει το Μαξίμου






Σε μόνιμη εστία εσωκομματικής έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ τείνει να εξελιχθεί ο κυβερνητικός συνεταιρισμός με τους ΑΝΕΛ μετά τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης στην Κ.Ε για τον Π.Καμμένο και την πρόθεσή του να καταθέσει ερώτηση για τα εξοπλιστικά που φαίνεται να χειρίζεται «εν λευκώ» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του THETOC, ο Νίκος Φίλης όχι μόνο ετοιμάζει την ερώτηση που θα καταθέσει στη Βουλή με στόχο τον Π. Καμμένο αλλά έχει ήδη μαζέψει και υπογραφές άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμερίζονται τις ανησυχίες του.

Την κριτική του πρώην υπουργού Παιδείας κατά του Πάνου Καμμένου, αλλά και τη θέση του περί συστράτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με το «βρώμικο» ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως υιοθετούν και άλλοι «σύντροφοι του», με αποτέλεσμα στους κόλπους των ΑΝ.ΕΛ να χάνουν τη ψυχραιμία τους.

Το Μαξίμου είναι ενήμερο και παρακολουθεί τις κινήσεις Φίλη που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες εκρήξεις με τον Π.Καμμένο ενώ ρόλο πυροσβέστη φαίνεται να αναλαμβάνει ο Δ. Βίτσας.

Ο Βίτσας σβήνει τις φωτιές που ανάβει ο Φίλης σε Μαξίμου και Καμμένο  

Προκειμένου πάντως να μην υπάρξουν πρόσθετοι πονοκέφαλοι σε μια ούτως ή άλλως -λόγω αξιολόγησης -κρίσιμη περίοδο για την κυβέρνηση, επιστρατεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας για να καθησυχάσει τους βουλευτές σε σχέση με το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ο πολιτικός του προϊστάμενος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Κατά πληροφορίες ο Δημήτρης Βίτσας συμμετείχε σε κλειστή κομματική συνεδρίαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κεντρικό σημείο της τοποθέτησης του ήταν ότι δεν πρόκειται για αγορά νέου πολεμικού υλικού αλλά για την ανακατασκευή παλιού προκειμένου να καταστεί αξιόμαχο και ότι το συνολικό κόστος του προγράμματος δεν θα ξεπεράσει τα 1,2 -1,5 δις ευρώ και όχι τα 2,5 δις που έλεγε ο κ. Φίλης.

Βουλευτές υποστήριζαν ότι η ενημέρωση του κ. Βίτσα θα λειτουργήσει εκτονωτικά. Δεν μπορούσαν ωστόσο να διαβεβαιώσουν ότι θα περιορίζονταν οι υπογραφές στην ερώτηση. Το πλήρες κείμενο της  δεν έχει διαρρεύσει (ακόμα).

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Νίκος Φίλης θα ζητεί (εκτός όλων των άλλων) να εγκριθεί το πρόγραμμα από τα κομματικά όργανα και τους βουλευτές του κόμματος σε ανοικτές διαδικασίες.

Τις απόψεις του κ. Φίλη φαίνεται πως υιοθετούν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «δεν θα αναλωθούμε σε εξοπλισμούς επειδή έτσι γουστάρει ο Καμμένος».

Ερωτηθείς για τυχόν ενδεχόμενη προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος κάρφωσε τους ΑΝΕΛ λέγοντας «έχω ήδη πει ότι ήταν ένας γάμος αμοιβαίου συμφέροντος και έχει φτάσει το τέλος εποχής. Προφανώς είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά με τη Σοσιαλδημοκρατία».

Νεύρα, υπενθυμίσεις και…απειλές από τους ΑΝΕΛ  

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ κρατούν (μετά βίας) την ψυχραιμία τους καθώς το κλίμα στον κυβερνητικό συνασπισμό βαραίνει σε βάρος τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την τελευταία στιγμή «κόπηκε» σκληρή ανακοίνωση των ΑΝΕΛ εναντίον του Νίκου Φίλη μετά τις δηλώσεις του  περασμένο Σαββατοκύριακο.

Βουλευτές έλεγαν βέβαια σε κατ’ ίδιαν συζητήσεις ότι ο Πάνος Καμμένος αποτελεί όχι μόνο παράγοντα σταθερότητας και επιβίωσης της κυβέρνησης, αλλά είναι αυτός που τελικά κατάφερε να κάνει τον Αλέξη Τσίπρα «να γράψει με το δεξί».

Καμμένος: Αν θέλουν φεύγουμε σήμερα από την κυβέρνηση 

Ο Δημήτρης Καμμένος , σε συμφωνία λένε οι πληροφορίες με τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ και συνεπώνυμου του Πάνου Καμμένου ,έριξε την πρώτη απαντητική βολή.

Σε ανάρτηση του στο facebook με τίτλο «Βρώμικα» επί της ουσίας κοινοποίησε τα αισθήματα που τρέφουν οι ΑΝΕΛ για τον Νίκο Φίλη αλλά και …προειδοποίησε το Μαξίμου.

«Να ενημερώσω τον κ. Φίλη ότι εάν ο ίδιος επιθυμεί να συγκυβερνήσει με τους βρώμικους, ευχαρίστως αποχωρούμε από την κυβέρνηση σήμερα!! Αναμένω την απάντηση του στην σαφέστατη θέση μου. Τέλος οι καφενειακού τύπου κουβεντούλες. Ας αναλάβει ο καθένας το κόστος των δηλώσεων του. «τέλος οι τσάμπα μάγκες», όπως έλεγε ο βρώμικος κ. Σημίτης. ΩΣ ΕΔΩ».

πηγή: newsbeast.gr