Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:23
Τοπικά

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την κατάσταση στα σχολεία






Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα θα γίνει η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης με την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του νομού και την πορεία και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η συνέλευση θα γίνει στο αμφιθέατρο του εσπερινού Γυμνασίου – 3ου Γυμνασίου Βόλου.
Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στην ανακοίνωσή της:
«Στο χώρο της Παιδείας η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδυάσει με έναν αποσπασματικό τρόπο μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη το σημερινό σχολείο με τις μνημονιακές απαιτήσεις των περικοπών, την υποχρηματοδότηση της παιδείας και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ
Σ’ αυτό το πλαίσιο τα τελευταία μέτρα του Υπουργείου είχαν ως βασικό στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού. Οι μηδενικοί διορισμοί και φέτος μόνιμων εκπαιδευτικών, η διαφαινόμενη μείωση των αναπληρωτών επέβαλαν τις παρεμβάσεις του Υπουργείου (κατάργηση του 3ωρου υπευθύνων εργαστηρίων Φυσικής – Πληροφορικής, μείωση των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, μείωση τω ωρών μαθημάτων στο Γυμνάσιο κλπ.
Τα παραπάνω και κυρίως η συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας για όλη την ελληνική κοινωνία, από την εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας καθώς και οι επικείμενες αλλαγές σε εργασιακό και συνδικαλιστικό νόμο απαιτούν την ενεργοποίηση της συσπείρωσης των συναδέλφων πάνω στα προβλήματα του κλάδου και στα γενικότερα προβλήματα που μας αφορούν όλους. Η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή του καθένα από εμάς είναι επιβεβλημένη καθώς και η αξιοποίηση και εναλλαγή όλων των μορφών δράσης μέσα από μαζικούς αγώνες».