Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:27
Τοπικά

Γαλάτης: “Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τα προβλήματα υδροδότησης” (video)






Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ θέτει στη διάθεση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής Βόλου, ο Απόστολος Γαλάτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ αναφερόμενος στα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάστηκαν κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας το διάστημα από 9 έως 15 Ιανουαρίου, επεσήμανε πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου.

«Θα συνεχίσω να προσφέρω από όποια θέση και αν κληθώ . Δεν είμαι πολιτικός, ούτε πρόκειται να γίνω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλάτης.

Δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για το έντονο πρόβλημα υδροδότησης που υπήρξε για ημέρες στο Βόλο και στη Ν. Ιωνία, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, ανέφερε πως έγιναν χιλιάδες έλεγχοι υδρομέτρων, 210 αντικαταστάσεις υδρομέτρων, 92 επισκευές παροχών ύδρευσης, 22 επισκευές δικτύου διανομής, 6 επισκευές υδρομετρητών, 600 διαπιστώσεις εσωτερικών διαρροών, 5 αντικαταστάσεις κρουνών.

Για την αντιμετώπιση των βλαβών εργάστηκαν, όπως είπε ο κ. Γαλάτης, 19 συνεργεία τεχνικών της ΔΕΥΑΜΒ και ιδιώτες εργολάβοι. «Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το προσεχές διάστημα η Επιχείρηση για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση ανάλογων έκτακτων καταστάσεων.

Όπως είπε, θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών για να είναι σε θέση να διαχειρίζονται έκτακτες καταστάσεις στο δίκτυο ύδρευσης σπιτιών και επιχειρήσεων, θα εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων στο δίκτυο, ενώ θα δημιουργηθεί και ειδικό «control room» όπου θα τοποθετηθεί στο «σκάντα» για τον έλεγχο του δικτύου ύδρευσης και σε περίπτωση βλαβών να υπάρχει άμεση επέμβαση των συνεργείων, πριν επεκταθεί το πρόβλημα.

Η ποιότητα του νερού

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη, η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί πλήρως σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα και σήμερα αποκαταστάθηκαν και τα προβλήματα που υπήρχαν στη Μακρινίτσα.

Η ποιότητα του νερού, ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι απόλυτα ικανοποιητική και βάσει μετρήσεων που έγιναν από 17 έως 20 Ιανουαρίου, εκτός των Αγ. Γεωργίου και Ν. Δημητριάδος, σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές καταγράφηκε υπέρβαση των χλωριόντων και αυτό οφείλεται στη μείωση του πηγαίου νερού.

«Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, και αυτό το πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά», επεσήμανε ο κ. Γαλάτης.

 

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αποστόλης Γαλάτης