Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:37
Τοπικά

Γέμισε χαμόγελα το Ορφανοτροφείο Βόλου






Χαμόγελα γέμισε το Ορφανοτροφείο Βόλου, έπειτα από την επίσκεψη των στελεχών της FF Group, των διεθνών παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Φάνη Κατεργιαννάκη και Κώστα Κωνσταντινίδη και του διεθνούς παλαίμαχου μπαστετμπολίστα Ευθύμη Ρετζιά, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση του προέδρου του Ορφανοτροφείου Βόλου Άγγελου Αγραφιώτη.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο υποδέχθηκαν με χαρά τους πρώην αθλητές, οι οποίοι με τη σειρά τους τους πρόεσφεραν παπούτσια και φόρμες NIKE, πασχαλινά αυγά και παιχνίδια.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου, κ. Άγγελος Αγραφιώτης «το Ίδρυμα πρέπει να είναι μαζί με την κοινωνία. Στο μέλλον προγραμματίζουμε και άλλες δράσεις, όπως να μπορούν να έρχονται για φαγητό παιδιά της πόλης, κάτω των 14 ετών, ενώ ήδη στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στέλνοντας τρόφιμα που περισσεύουν και συνεχώς θα κάνουμε πράγματα καινοτόμα για την πόλη του Βόλου, πάντα με επίκεντρο τα δικά μας παιδιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 23 παιδιά και στόχος του είναι να φτάσουν τα 80 και ήδη έχει επικοινωνήσει με τις Εισαγγελίες όλης της χώρας, εκδηλώνοντας την πρόθεση του και ο αριθμός αναμένεται ν” αυξηθεί.

Από πλευράς πολιτείας, υπογράμμισε, το μόνο που προσφέρει είναι 1500-2000 ευρώ μηνιαίως, τα οποία επαρκούν μόνο για τα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος, ενώ παρά την οικονομική κρίση που επικρατεί, η κοινωνία συνεχίζει ν” αγκαλιάζει το ίδρυμα.

Με τη σειρά του, ο παλαίμαχος μπαστετμπολίστας κ. Ευθύμης Ρετζιάς σημείωσε ότι «αυτές τις ημέρες είμαστε πιο ευαίσθητοι, αλλά τα παιδιά, μας χρειάζονται όλο το χρόνο. Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να δώσουμε χαρά σ” αυτά τα παιδιά και να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται, καθώς μαθαίνουμε ότι είναι πολλή καλή».

orfanotrofeio (1)

orfanotrofeio (4)