Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 02:43
Τοπικά

Βόλος: 400 πρόσφυγες στου «ΜΟΖΑ» μέχρι τέλος του μήνα – Αγώνας δρόμου για να προλάβουν τις εργασίες






Η προχειρότητα και η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού στο μείζον, εθνικών διαστάσεων, θέμα αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού από την πλευρά της κυβέρνησης, γίνεται για μια ακόμη φορά αντιληπτή, με την περίπτωση του καταυλισμού (Κέντρο Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών) στο Βόλο.

Έτσι αφού προηγήθηκε η τεράστια γκάφα με τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του υπ. Υγείας, στην Πορταριά, που αποσοβήθηκε χάρις στην έγκαιρη αντίδραση του Δήμου Βόλου, τώρα επανέρχονται στην πρόταση του Δήμου Βόλου για τη λειτουργία του καταυλισμού στην έκταση των 9 στρεμμάτων, στις εγκαταστάσεις «Μόζα», στο 4ο χιλιόμετρο της οδού Βόλου – Λάρισας, στο ύψος της Βιομηχανικής.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικοινώνησαν το Σάββατο με το Δήμο Βόλου, γνωστοποίησαν την απόφαση του υπουργείου γι τη συγκεκριμένη έκταση και ζήτησαν αυτές να είναι έτοιμες μέχρι τις 30 Μαρτίου (δηλαδή μέχρι την Τετάρτη), οπότε και προβλέπεται να μεταφερθούν 400 πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη.

Όπως είναι προφανές ο χρόνος είναι ελάχιστος για να γίνουν οι αναγκαίες εγκαταστάσεις και να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής (μπάνια, τουαλέτες, αποχέτευση) αλλά και οι άλλες που απαιτούνται για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση.

Οι θεατρινισμοί και τα πολιτικάντικα «νάζια» των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις απειλές προς την κυβέρνηση για να μη συνομιλούν τα στελέχη της με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, οδήγησαν στην απώλεια πολύτιμοι χρόνου, με αποτέλεσμα να απαιτείται τώρα μια κούρσα με το χρόνο για να πληρωθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΜΟΖΑΣ 1