Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 04:42
Τοπικά

Βόλος: 100.000 ευρώ τα κέρδη του Δήμου από το παζάρι






Διπλάσια από πέρυσι αναμένεται να είναι τα κέρδη του Δήμου Βόλου από τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης που άρχισε την Δευτέρα, σε χώρο απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο και θα κλείσει τις πύλες της, το βράδυ της Κυριακής.

Όπως είπε, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ, κ. Ανδρέας Ζέρβας, τα κέρδη για τον Δήμο προβλέπεται να φθάσουν στις 100.000 ευρώ, όταν πέρυσι, που η διοργάνωση συνέπεσε με την έναρξη των capital controls, ανήλθαν στις 58.400 ευρώ.

Όσον αφορά στους επισκέπτες, ήδη, τις τέσσερις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, το παζάρι επισκέφθηκαν 15.000 άτομα, ενώ το τελευταίο τριήμερο της λειτουργίας του η επισκεψιμότητα αναμένεται να κορυφωθεί.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την λειτουργία του παζαριού και το ίδιο είναι και οι μικροπωλητές που συμμετέχουν. Όσο κι αν κάποιοι θεωρούν ότι το παζάρι είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός, η πράξη αποδεικνύει ότι ο κόσμος το θέλει» δήλωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας πως αυτού του τύπου τα παζάρια υπάρχουν σε όλα τα μέρη του κόσμου και επισημαίνοντας ότι η δημοτική Αρχή επεδίωξε και πέτυχε την αναβίωση του παζαριού που ως θεσμός είχε εγκαταληφθεί τα προηγούμενα χρόνια.