Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:10
Τοπικά

Βόλος: Φυλάκιση τριών ετών για παράσυρση ποδηλάτη






Ποινή φυλάκισης τριών ετών και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για έξι μήνες με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 80χρονο οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου, που παρέσυρε με το όχημά του 42χρονο ποδηλάτη και τον εγκατέλειψε αβοήθητο.

Το θανατηφόρο τροχαίο είχε συμβεί στις 27 Δεκεμβρίου 2014 στη Νέα Ιωνία, και πιο συγκεκριμένα στην Ελευθερίου Βενιζέλου κοντά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Ο 42χρονος ποδηλάτης είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά μετά από παράσυρσή του και είχε υποκύψει στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους.

Χθες στο δικαστήριο παρέστησαν ως πολιτική αγωγή τρία συγγενικά πρόσωπα του θανόντος, οι θείοι του, καθώς η μητέρα του θύματος απεβίωσε πριν από μερικά χρόνια. Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών και εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο διά του συνηγόρου του.

Ο συνήγορος του 80χρονου υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν είδε τον ποδηλάτη. Ισχυρίστηκε ότι ο φωτισμός στο σημείο του δυστυχήματος δεν ήταν επαρκής.

Ακόμη, επικαλέστηκε την ενδυμασία του ποδηλάτη και τονίζοντας ότι φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα, και είπε ότι σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή φωτισμό δεν ήταν δυνατό ο οδηγός του φορτηγού να τον αντιληφθεί.

Εντούτοις, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο τόσο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας όσο και για εγκατάλειψη τροχαίου.

Ο αστυνομικός που εξετάστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας, περιέγραψε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τις έρευνες της Τροχαίας Βόλου για τον εντοπισμό του φορτηγού. Είπε ότι το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε έξω από τα σπίτι του. Στον τόπο του δυστυχήματος, επισήμανε, υπήρχαν πολλά θραύσματα από το τροχαίο, που διευκόλυναν τις αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον υπαίτιο οδηγό.