Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:19
Τοπικά

Βόλος: Φριχτή κακοποίηση ζώου από ανώμαλο! Το σκότωσε περνώντας συρματόσχοινο στο λαιμό του…






Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κακοποίησης αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι δράστες ξεπερνούν κάθε όριο διαστροφής, αφού ο τρόπος με τον οποίο κακοποιούν τα ζώα ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία

Στην φωτογραφία που δημοσιεύεται το δυστυχισμένο σκυλάκι, που περιθάλπεται τώρα με τη φροντίδα του κτηνιάτρου, κ. Μιχάλη Τακόπουλου, κακοποιήθηκε από άγνωστο που πέρασε στο λαιμό του ένα συρματόσχοινο προκειμένου να το…αποκεφαλίσει!!!!.
Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, στην περιοχή του ελικοδρομίου (από την πλευρά του στρατοπέδου (οδος Βενιζέλου)… το σκυλί βρέθηκε ημιθανές, μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο του δήμου, όπου παρά τις προσπάθειες τελικά πέθανε χθες. Το ζώο ήταν 14 ετών συμφωνά με τον ιδιοκτήτη του που έσπευσε άμεσα κ είχε προβλήματα υγείας. Οι ιδιοκτήτες του αναζητούν τον δράστη, γι αυτό αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε ας απευθυνθεί στην αστυνομία ή στο ιατρείο του κου Τακόπουλου…

Σε άλλη περίπτωση οι υπεύθυνοι του δημοτικού κυνοκομείου κλήθηκαν να διασώσουν ένα άλλο αδέσποτο, του οποίου το κρανίο είχε ανοίξει στα δύο από χτύπημα με τσεκούρι που του είχε επιφέρει άγνωστος διεστραμμένος εγκληματίας.

Χαρακτηριστική, από την άλλη, η περίπτωση συμπολίτη με κινητική αναπηρία, που μεταβαίνοντας με το αμαξίδιό του σε κέντρο αποκατάστασης, δέχθηκε επίθεση αγέλης σκύλων που του κατέστρεψαν τις ρόδες του αμαξίδιο, χωρίς, ευτυχώς τραυματίσουν και τον ίδιο.

Δυστυχώς η έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας με τα εντεταλμένα όργανα του Δήμου Βόλου, για τη περισυλλογή και φύλαξη των αδέσποτων ζώων, από την πλευρά των φιλόζωων και των οργανώσεων τους, δεν επιτρέπει την αποτελεσματική ολοκλήρωση των προσπαθειών που καταβάλλονται και πολλά ζώα, εν τέλει, παραμένουν βορά στις νοσηρές πρακτικές κάθε διεστραμμένου, ενώ ο πολλαπλασιασμός τους στους δρόμους προκαλεί επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

ΠΗΓΗ: εφ.ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ