Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:48
Τοπικά

Βόλος: Υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι έστησαν ληστεία – μαϊμού, για να καλύψουν άλλη απάτη!






Δυο άντρες εταιρίας σεκιούριτι που δραστηριοποιείται στη Μαγνησία, και ένας τρίτος συνεργός τους, συνελήφθησαν χθες από την Ασφάλεια Βόλου, γιατί έστησαν μια ληστεία – «μαϊμού» σε βάρος των ΕΛΤΑ, αφαιρώντας σάκο χρηματαποστολής, στο Ταχυδρομικό γραφείο Σούρπης, με χρηματικό ποσό 100.000 ευρώ, που προορίζονταν για την καταβολή συντάξεων

Συγκριμένα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην πόλη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τρεις άνδρες. Πρόκειται για έναν 51χρονο,από τη Σπάρτη ιδιοκτήτη εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας με έδρα τη Ν. Αγχίαλο, τον 23χρονο υπάλληλό του, καθώς και έναν 27χρονο συγγενή του με καταγωγή από την Κρήτη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Όπως έγινε γνωστό χθες πρωί ο 51χρονος διαχειριστής της εταιρείας κατήγγειλε στις αστυνομικές Αρχές ότι ο ίδιος μαζί με τον υπάλληλό του κινούμενοι στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας με θωρακισμένο όχημα, στο πλαίσιο χρηματαποστολής των ΕΛ.ΤΑ., έπεσαν θύματα ληστείας από δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι με την απειλή όπλων τύπου Kalashnikov, τους αφαίρεσαν το σάκο χρηματαποστολής που περιείχε το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων προέκυψε άμεσα ότι ο 51χρονος είχε συναποφασίσει με τους άλλους δύο συνεργούς του να καταγγείλουν ψευδώς την προαναφερόμενη ληστεία, προκειμένου να αιτιολογήσουν την υπεξαίρεση του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού που είχε παραλάβει ο 51χρονος, ως εντολοδόχος στις 02 Φεβρουαρίου  το απόγευμα από τα ΕΛ.ΤΑ. της πόλης.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 51χρονος παρέδωσε μέρος του προαναφερόμενου ποσού σε υπάλληλό του, ο οποίος στη συνέχεια το κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκαλύψει τη σταδιακή υπεξαίρεση χρηματικού ποσού που είχε ξεκινήσει να διαπράττει από το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους έως και σήμερα σε βάρος άλλης εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με την οποία συνεργαζόταν.

Από την κατοχή του 51χρονου και του 27χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 51.845 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε σε νόμιμο εκπρόσωπο της ζημιωθείσας εταιρείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλα παρόμοια αδικήματα.