Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024 20:48
Τοπικά

Βόλος: Τσιγγάνες έκλεψαν κοσμήματα από ηλικιωμένη με τη μέθοδο της απασχόλησης






Θύματα κλοπής από τρείς αθίγγανες, ηλικίας 61, 58 και 57 ετών, έπεσαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες στο Βόλο. Μετά τις καταγγελίες που έγιναν, οι δράστιδες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και θα προσαχθούν στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι τρείς δράστιδες το χρονικό διάστημα από 23 ως 25 Ιανουαρίου προσποιούνταν ότι πωλούσαν διάφορα μικροαντικείμενα και εκκλησιαστικές εικόνες. Ωστόσο, με τη μέθοδο αυτή κατάφεραν να μπουν σε δύο σπίτια στον Βόλο και να κλέψουν χρυσαφικά.
Στην πρώτη περίπτωση οι τρεις δράστιδες εμφανίστηκαν στην πόρτα μιας ηλικιωμένης και την έπεισαν να τις βάλει μέσα για να της δείξουν τι πωλούσαν. Με τη μέθοδο της απασχόλησης και ενώ η μία έδειχνε τα πράγματα προς πώληση, οι άλλες δύο έψαχναν το σπίτι και κατάφεραν να κλέψουν χρυσαφικά.
Στη δεύτερη περίπτωση, αν και χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο, δεν έκλεψαν τίποτα γιατί η ηλικιωμένη δεν είχε πράγματα αξίας στο σπίτι.
Οι δύο ηλικιωμένες κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και με τις περιγραφές οι αστυνομικοί κατάφεραν να τις εντοπίσουν και να τις συλλάβουν.