Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:57
Τοπικά

Βόλος: Συμβολική κατάληψη των γραφείων το ΟΑΕΕ ενάντια στο ασφαλιστικό






Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ στο Βόλο προχώρησαν σήμερα από τις 9 το πρωί και για δύο ώρες εκπρόσωποι παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων της Μαγνησίας, στο πλαίσιο δράσεων ενάντια στο Ασφαλιστικό. Έξω από τα γραφεία, ανάρτησαν πανό που έγραφε «Όχι στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων», ενώ τους διαμαρτυρόμενους στήριξαν με την παρουσία τους και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ. Μεταξύ των εκπροσώπων φορέων που συμμετείχαν ήταν το ΕΚΒ, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΒΕΜ, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, αγρότες από το μπλόκο Μικροθηβών, Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών, Σύλλογος Ιδιοκτητών Εστίασης και Διασκέδασης, σύλλογος ηλεκτρολόγων, σύλλογος αργυροχρυσοχόων και πολλοί άλλοι. Το δίωρο αυτό δεν εξυπηρετούνταν ασφαλισμένοι και δεν επιτρέπονταν η είσοδος σε κανένα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, σε νέα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αποφασιστεί η επόμενη δράση, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αποκλεισμός κάποιας άλλης δημόσιας υπηρεσίας, όπως το ΠΕΔΥ του Βόλου. Ο αγώνας αναμένεται να κλιμακωθεί με 48ωρη απεργία πιθανώς στις αρχές Μαρτίου.

Διαφωνία επιστημονικών φορέων

Τη λύπη του για τη διαφωνία του συντονιστικού οργάνου των επιστημονικών φορέων και ελευθέρων επαγγελματιών να συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση, εξέφρασε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας. Το συντονιστικό αυτό όργανο συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη και εκτίμησε ότι ο αποκλεισμός υπηρεσιών και φορέων δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν την υποστηρίζουν. Ο κ. Πλαστάρας επισήμανε πάντως ότι «εμείς θα στηρίξουμε τη συναυλία που διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς και όλες τις δράσεις τους, γιατί ο σκοπό είναι η κυβέρνηση να πάρει πίσω το προσχέδιο του ασφαλιστικού».