Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 16:18
Τοπικά

Βόλος: Συγγενής έδωσε το αντικλείδι στους ληστές της ηλικιωμένης

Οικείο συγγενικό πρόσωπο είναι αυτό που έδωσε το κλειδί στους τρεις νεαρούς που λήστεψαν προχθες τα ξημερώματα την 85χρονη Βολιώτισσα. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο άτομο που η οικογένεια γνωρίζει αλλά δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό το όνομά του είχε δώσει παλιότερο το αντικλείδι στους νεαρούς, γνωρίζοντας ότι θα το χρησιμοποιούσαν για να αρπάξουν χρήματα από την ηλικιωμένη.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία, η οποία και κατατέθηκε στην Εισαγγελέα, ενώ όπως έγινε γνωστό το άτομο αυτό δεν έχει συλληφθεί.
 Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δράστες, δύο 22χρονοι και ένας 30χρονος, μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο χθες τα ξημερώματα στο σπίτι της ηλικιωμένης και με αντικλείδι μπήκαν στο εσωτερικό της οικίας. Στη συνέχεια με τη χρήση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος της ηλικιωμένης, την εξανάγκασαν να τους παραδώσει ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν ωστόσο μετά λίγες ώρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κι ομολόγησαν την πράξη τους. Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα όπου ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.