Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:39
Τοπικά

Βόλος: Σπουδαστές του ΙΕΚ του δήμου στην έκθεση Bikeart exhibition 2016






H  έκθεση BIKEART αποτελεί θεσμό τα τελευταία χρόνια, αλλά για πρώτη φορά μεταφέρεται εκτός Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου. Αποτελεί μία από τις δράσεις της ομάδας των διοργανωτών  για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου και της  στήριξης  προγραμμάτων  για τοιχογραφίες σε κτίρια των πόλεων.

Σε αυτή παίρνουν μέρος δεκάδες καλλιτέχνες, εικονογράφοι, γραφίστες και street artists, από όλη την χώρα και το εξωτερικό, με δημιουργίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, στην φετινή έκθεση που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή  13 Μαΐου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι 28 Μαΐου συμμετείχαν και 6 σπουδαστές του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στο τμήμα της έκθεσης Poster Bikeart με θεματική το ποδήλατο.

Όλοι  οι σπουδαστές της ειδικότητας Γραφιστικής Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων σχεδίασαν τις προτάσεις τους στην ίδια θεματική, σαν άσκηση του Β’ εξαμήνου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, Α. Πασιούδη και Δ. Γκρίνια ενώ οι αφίσες των : Β. Σελανίκη, Γ. Γιάνναρου , Β. Γαργαρέτα, Ι. Κουσετζή, Δ. Πίσσαρη και V. Sinanaj, παρουσιάζονται στο νέο Εκθεσιακό Χώρο του Γηροκομείου στη Παραλία,( Αργοναυτών-Κοραή και Ιάσονος).

Η εμπειρία της συμμετοχής στην έκθεση ήταν σημαντική λόγω του ότι,  οι σπουδαστές κλήθηκαν να δουλέψουν σε ένα  πλαίσιο  με συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια και όρους που  προσδιορίστηκαν  από τους διοργανωτές ενώ ταυτόχρονα δούλεψαν  σε ένα ελεύθερο πνεύμα όσων αφορά την τεχνική και την ιδέα.

Η φιλοσοφία του Δημοτικού ΙΕΚ ως προς την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του έργου είναι να δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές  να έρθουν όσο πιο γρήγορα κοντά στις πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Το μέσο που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια είναι η συνεχής εμπλοκή των σπουδαστών σε πραγματικού χρόνου εργασίας project. Οι σπουδαστές αποκτούν πραγματικές εμπειρίες αρκετά νωρίς, δημιουργούν portfolio εργασιών διευρύνοντας τον επαγγελματικό τους κύκλο και αποφοιτούν έχοντας συγκριτικά πλεονεκτήματα στη προσπάθεια εύρεσης ή δημιουργίας εργασίας.