Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 00:16
Τοπικά

Βόλος: Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στο λιμάνι






Μικρές κηλίδες πετρελαίου έχουν απομείνει από τη χθεσινή πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε χθες στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της κεντρικής και της δεύτερης προβλήτας του λιμανιού Βόλου.
Υπενθυμίζεται ότι η ρύπανση εντοπίστηκε από ρυμουλκό σκάφος χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Το ρυμουλκό που οδηγούσε εκτός του λιμανιού φορτηγό πλοίο με ξένη σημαία που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει εντόπισε της κηλίδες πετρελαίου κι ενημέρωσε το Λιμεναρχείο. Η ρύπανση εκτείνονταν σε έκταση περίπου 500 μ. και πλάτους 30 μ., Το Λιμεναρχείο έλαβε δείγματα και από τη θάλασσα κι από το πλοίο που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει καθώς κι από άλλα δύο εμπορικά πλοία με ξένη σημαία που είναι ελλιμενισμένα στο χώρο από τις δεξαμενές τους.
Τα δείγματα θα σταλούν σήμερα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Οι κηλίδες πετρελαίου έχουν σχεδόν διαλυθεί είτε από μόνες τους – αυτοδιάλυση, καθώς στην διάλυσή τους έχουν βοηθήσει και το πλωτό σκάφος του λιμενικού και ρυμουλκά με διέλευση κι ανάδευση.
Επισημαίνεται ότι το πλοίο που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει χθες απέπλευσε κανονικά, εφόσον νωρίτερα ελήφθησαν δείγματα, ενώ τα άλλα δύο φορτηγά πλοία, όταν ολοκληρώσουν τη φόρτωσή τους θα αποπλεύσουν κι εκείνα.
Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Βόλου.

φωτο ΑΡΧΕΙΟΥ