Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 07:51
Τοπικά

Βόλος: Πρόσκληση συμμετοχής στην μεθαυριανή απεργία από τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ






Σωματεία και Επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ απεύθηναν σήμερα κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν ηχηρή απάντηση στην “επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”, με την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επισήμαναν ότι οι πολίτες δέχονται επίθεση «από το μαύρο μέτωπο εργοδοσίας, κουαρτέτου, κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο με εξασφαλισμένη όπως πάντα, τη συναίνεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Η κατάσταση που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς επιβεβαιώνει για ποιον παίρνονται τα μέτρα, ποιος ωφελείται από τα μνημόνια διαρκείας.

Στο στόχαστρο έχουν:

  • Την επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κλαδικών μισθών, του μέσου μισθού.
  • Την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλ. τη δουλειά λάστιχο με μισθούς πείνας.
  • Τη γενίκευση του άθλιου «υποκατώτερου» μισθού για όλους τους νεοπροσλαμβανομένους.
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από 8.600 ευρώ.
  • Την απελευθέρωση των απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%.
  • Τη νέα μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.
  • Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Επιπλέον, σκληρά μέτρα δεκαετίας για την Ελλάδα είναι στο τραπέζι, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Eurogroup  μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Δευτέρας 5 Δεκέμβρη. Για εμάς με πρόσχημα το χρέος ετοιμάζουν ένα 4ο Μνημόνιο ή όπως αλλιώς το ονομάσουν στον ίδιο πάντα στόχο, της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων».

 

Επιπλέον απηύθηναν κάλεσμα και για την αυριανή συγκέντρωση Τετάρτη 07/12 στις 12.00πμ στα Δικαστήρια Βόλου, για στήριξη της Εύης Καρυδάκη Εύη και του Θόδωρου Τσαλούχα οι οποίοι διώκονται συνδικαλιστικά για την απεργιακή περιφρούρηση στο αμαξοστάσιο της καθαριότητας στη Νέα Ιωνία το 2012, ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας.