Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:20
Τοπικά

Βόλος: Ποινικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς και γονείς για κακοποίηση μαθητή






Ποινικές διώξεις άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κατά εκπαιδευτικών και γονιών μαθητών που εμπλέκονται στην υπόθεση της κακοποίησης ανηλίκου. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως έγινε γνωστό ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις κατά των έξι εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου σε δημοτική ενότητα του Βόλου, όπου φοιτούσαν τόσο ο μαθητής που κακοποιήθηκε όσο και οι τρεις συμμαθητές του που φέρεται να τον κακοποίησαν σεξουαλικά. Όι διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν κατά του διευθυντή του σχολείου, της υποδιευθύντριας και των υπολοίπων εκπαιδευτικών που ασκούσαν καθήκοντα εποπτείας των μαθητών για παράβαση καθήκοντος.

Οι εκπαιδευτικοί με την κοινοποίηση των κλητήριων θεσπισμάτων θα τεθούν σε αργία. Επίσης η Εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις και εναντίον των έξι γονέων των τριών μαθητών που κατηγορούνται πως κακοποίησαν το συμμαθητή τους. Οι διώξεις ασκήθηκαν με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και είναι και αυτές σε βαθμό πλημμελήματος.
Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για τους τρεις μαθητές που κατηγορούνται για τη σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους.