Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 04:05
Τοπικά

Βόλος: Ποινές φυλάκισης σε έξι οδηγούς που τελούσαν υπό την επήρεια μέθης






«Καμπάνες» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου προχθές σε οδηγούς οχημάτων, που κατελήφθησαν σε ελέγχους της Τροχαίας να έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης δέκα μηνών, χρηματικές ποινές 1.200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και αδειών οδήγησης, σε τέσσερις οδηγούς οχημάτων που δικάστηκαν προχθές.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου προχθές δικάστηκαν συνολικά έξι υποθέσεις. Στις άλλες δύο υποθέσεις οι ποινές ήταν μικρότερες. Η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος είναι αυτόφωρο αδίκημα και διώκεται ποινικά.

Στη μία μάλιστα από τις υποθέσεις, 48χρονος οδηγός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου ο οποίος κατελήφθη από την Τροχαία να οδηγεί έχοντας καταναλώσει μη επιτρεπόμενη ποσότητα αλκοόλ, ευθυνόταν και για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών.

Σε αυτήν την περίπτωση, καθώς ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει στο παρελθόν δικαστικές και αστυνομικές αρχές, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Ειδικότερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε 48χρονο Βολιώτη, καθώς σε αλκοτέστ τον Δεκέμβριο του 2015 στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό την επήρεια μέθης.

Επίσης, το δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος 48χρονου Βολιώτη, που τον Δεκέμβριο του 2015 προκάλεσε τροχαίο ατύχημα σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου και διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Την ίδια ποινή φυλάκισης δέκα μηνών επέβαλε το Δικαστήριο και σε 40χρονο υπήκοο Αλβανίας που βαρυνόταν με την ίδια κατηγορία, για αδίκημα που τελέστηκε τον Μάρτιο του 2016, αλλά και σε 56χρονο Βολιώτη που συνελήφθη από την Τροχαία τον Απρίλιο του 2016.

Αλλοι δύο οδηγοί δικάστηκαν για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, όμως εναντίον τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης τεσσάρων μηνών ο ένας και δύο μηνών ο άλλος, καθώς και αφαίρεση των στοιχείων οδήγησης και χρηματικές ποινές.