Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 13:32
Τοπικά

Βόλος: Πιστοποίηση διεκδικεί το νέο Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου






Τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του Ορφανοτροφείου αναζητά η νέα διοίκηση υπό τον Κ. Θεοδώρου και τείνει χείρα συνεργασίας προς όλους για την άρτια λειτουργία του Ιδρύματος. Αυτό επισημάνθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης. Επιπλέον έγινε γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να λάβει το ίδρυμα πιστοποίηση και να μπορεί να λαμβάνει τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Σε συνάντηση με τη νέα υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και με τη βοήθεια των βουλευτών θα αναζητηθεί τρόπος για ρύθμιση ποσού 224.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και την Εφορία. Το δε θέμα της καταγραφής και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, η νέα διοίκηση σκέπτεται να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία.

Επιπλέον με τη βοήθεια χορηγών ξεκίνησε την ανακαίνιση 10 κοιτώνων με το σύνθημα “Υιοθέτησε ένα δωμάτιο” καθώς ο ανάδοχος θα έχει και την ευθύνη συντήρησης του έργου που ανέλαβε να υλοποιήσει.
Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι το Ορφανοτροφείο έχει αρνητικό ισοζύγιο ύψους 50000 ευρώ και αυτό αφορά κυρίως οφειλές προς τους εργαζόμενους προηγουμένων ετών. Τα έξοδα του Ορφανοτροφείου αφορούν  μισθοδοσία προσωπικού, ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΜΒ, Φ.Α.  και τηλεφωνία, ενώ όπως τόνισε ο κ. Θεοδώρου οποιαδήποτε παρέμβαση στο ίδρυμα από εδώ και στο εξής θα γίνεται μέσω χορηγιών ώστε να μην χρεωθεί περισσότερο το Ορφανοτροφείο.

Επιπλέον εξήρε τη συνεργασία με τον πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού του Κόσμου και την προσπάθεια να στήσουν το Ίδρυμα από την Αρχή. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Φιλοπτώχτου, Κλαίρη Γεωργακλή, κάλεσε όλους να βοηθήσουν το Ίδρυμα και επισήμανε ότι η δημοσιότητα γύρω από αυτό, με αφορμή διάφορα θέματα που προέκυπταν, δεν κάνει καλό. Τόνισε δε ότι πλέον υπάρχει ηρεμία στο ίδρυμα και τα παιδιά φοιτούν κανονικά στο σχολείο, αθλούνται και παρακολουθούνται από παιδαγωγό.

Τέλος, ενόψει Χριστουγέννων, η νέα διοίκηση προγραμματίζει διάφορες δράσεις ώστε να προκύψουν έσοδα για το Ίδρυμα.