Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:21
Τοπικά

Βόλος: Ο Θ. Δρίτσας εγκαινιάζει σήμερα τη Ναυτική Εβδομάδα






Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα,, στις 19:30 οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας Βόλου που θα διαρκέσουν μέχρι 5 Ιουνίου. Συνδιοργανωτές είναι η Ιερά Μητρόπολη Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ο Δήμος Βόλου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η Μάγνητων Κιβωτός και διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι του Νομού Μαγνησίας. Την εναρκτήρια ημέρα θα τιμήσει με την παρουσία της η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να αφιχθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης και Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Επίσης, έχουν κληθεί από τους συνδιοργανωτές ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Κολυνδρίνη, οι βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτόρων και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της Μαγνησίας.

Κατά την εναρκτήρια ημέρα θα βραβευτεί εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Βόλου το Λιμενικό Σώμα για τη σημαντική κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση. Το Λιμενικό Σώμα θα τιμήσει την Ναυτική Εβδομάδα Βόλου με την παρουσία της η μουσική μπάντα του Σώματος.

Το πρόγραμμα της έναρξης, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, περιλαμβάνει:

19.30: Λιμεναρχείο Βόλου – Χώρος Στάθμευσης αυτοκινήτων.

Αποκάλυψη δημόσιας τοιχογραφίας της “Urbanact”.

Διάρκεια υλοποίησης της τοιχογραφίας με ελεύθερη παρακολούθηση από το κοινό. 25 – 30 Μαΐου. Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Kez, Same84 & Sive.

20.30: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

  • Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
  • Εισαγωγική ομιλία του διοργανωτή φορέα.
  • Χαιρετισμός Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ.Θοδωρή Δρίτσα – Κήρυξη έναρξης εκδηλώσεων.
  • Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
  • Απονομή του «Χρυσού Σταυρού» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ
  • Παραλαβή του «Χρυσού Σταυρού» της Ι.Μ.Δ. από τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιναύαρχο (Λ.Σ.) Σταμάτιο Ράπτη
  • Συναυλία της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος


Κλείνοντας, υπενθυμίζεται ότι σήμερα 30/05/2016 στις 19:30 θα εγκαινιαστεί και η τοιχογραφία – θαλασσογραφία που έχει αναλάβει η ομάδα καλλιτεχνών UrbanΑct διακοσμώντας τη βόρεια όψη της παλαιάς αποθήκης στην άκρη του υπαίθριου χώρου στάθμευσης (κεντρική προβλήτα).