Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:19
Τοπικά

Βόλος: Ομόφωνα ένοχος ο οδηγός του φορτηγού για τον θάνατο των τριών παιδιών στο Ριζόμυλο






Ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή έκρινε το Δικαστήριο, τον 25χρονο –χθες – οδηγό φορτηγού μετά ρυμουλκούμενου, το οποίο «θέρισε» τις ζωές τριών νέων παιδιών (του 20χρονου Φίλιππου Καπανιάρη και των αδερφών Ιωάννας και Κατερίνας Κουτσιαρή, 18 και 21 ετών αντίστοιχα), τον Απρίλιο του 2014, στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου.

Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση (ξεκίνησε στις 11 το πρωί και η απόφαση εκδόθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο, σύμφωνα και με την πρόταση που είχε κάνει λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας.

Η ποινή που επιβλήθηκε στο νεαρό οδηγό – ο οποίος δεν παρέστη αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο, αλλά διά του συνηγόρου του – ήταν φυλάκιση τεσσάρων ετών για κάθε θάνατο, που κατά συγχώνευση μετατράπηκε σε επτά χρόνια συνολικά, με δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ικανοποίησε την πλευρά των συγγενών των αδικοχαμένων παιδιών, αν και από τον δικηγόρο τους, κ. Χριστόφορο Γκλαβένο είχε υποστηριχθεί η άποψη ότι η κατηγορία θα έπρεπε να μετατραπεί σε κακουργηματικού χαρακτήρα.

“Αποδόθηκε δικαιοσύνη. και έτσι αναπαύτηκαν οι ψυχές των τριών παιδιών» δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης, ο κ. Γκλαβένος, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια ηχηρή απάντηση της Δικαιοσύνης απέναντι σε μεγαλοϊδιοκτήτες φορτηγών και σε οδηγούς, οι οποίοι κατάφωρα παραβιάζουν το νόμο και συγκεκριμένα τα ωράρια εργασίας, τα όρια ταχύτητας, με κλέφτες ταχογράφους και οι παράνομες πράξεις τους στοιχίζουν ακριβά σε ανθρώπινες ζωές.