Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:18
Τοπικά

Βόλος: Οι θέσεις του νέου κόμματος, Ελληνική Λύση, του Βελόπουλου






“Σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, η πολιτική ζωή αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον και για να απομακρυνθούν όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα κοινωνικοοικονομικά αδιέξοδά μας, πρέπει πρώτιστα να ενεργοποιηθούμε πολιτικά εμείς. Εμείς, συλλογικά και ενεργά, συντασσόμαστε σε μια πατριωτική και κοινωνική συμμαχία  για να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. Να εκφράζει την κοινωνία και να διεκδικεί τα δίκαια και τα δικαιώματά της. Να προτάσσει το εθνικό συμφέρον και να υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα. Υπάρχει λύση, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ο νέος πολιτικός φορέας που θα δώσει απαντήσεις και στα αδιέξοδα της Μαγνησίας,” ανέφερε ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Παύλος Μαρκάκης, ο οποίος επιστρέφει στην πολιτική σκηνή.

Στη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στο Βόλο από τη Νομαρχιακή οργάνωση της “Ελληνικής Λύσης”, ο πρώην βουλευτής πλαισιωμένος από τους Νικ. Διομή (Νεολαία ΕΛ.ΛΥ), Δημ. Παπαδημητρίου (Τομέας Επιστημών) και Αθανασία Μαρκάτα (Οργανωτικό), τόνισε χαρακτηριστικά ότι “με αρχηγό τον Κυριάκο Βελόπουλο, μιαπατριωτική και κοινωνική συμμαχία, έρχεται να απαντήσει στην ερώτηση που κάνει ένας στους δύο Έλληνες. Υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση; Ποιό κόμμα να ψηφίσω; Πως θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας υπερηφάνεια, την εθνική μας ταυτότητα και την εθνική μας αξιοπρέπεια; Η απάντηση βρίσκεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, στον νέο πολιτικό φορέα που πιστεύει: -Στις Αξίες και στα Ιδεώδη του Ελληνισμού. – Στην ιδέα της Πατρίδας – Έθνος. Στην Ενωμένη Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Συνεργασίας, όπου όλα τα Κράτη είναι ισότιμα, διατηρώντας ταυτόχρονα την εθνική τους ταυτότητα και κυριαρχία. – Στις Αρχές της Αξιοκρατίας, της Ισονομίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης. Στην Αρχή της Διαφάνειας στη Διαχείριση του Δημοσίου χρήματος».

«Μιας παράταξης που πιστεύει – όπως είπε ο κ. Μαρκάκης – στην ιδιωτική πρωτοβουλία με την Πολιτεία να κατοχυρώνει την επιχειρηματικότητα, τον υγιή ανταγωνισμό και τα εργασιακά δικαιώματα. Ενός σύγχρονου κόμματος που πιστεύει στη Λαϊκή Κυριαρχία και στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία.  Στην Ιδιοκτησία και στην προστασία της. Στο θεσμό της Οικογένειας, όπως η φύση και η παράδοση ορίζει.”

«Διαφέρουμε γιατί έχουμε υλοποιήσιμο πρόγραμμα»

Σχολιάζοντας ερωτήματα πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα που ενδιαφέρονται να συμπορευθούν με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αν υπάρχουν διαφορές με τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό τέλμα, ο κ. Παύλος Μαρκάκης ήταν κατηγορηματικός. “Το υπάρχoν ελληνικό πολιτικό σύστημα, είναι εμφανώς αδύναμο να αναγεννήσει την Ελλάδα, αμήχανο να διασφαλίσει την ύπαρξή της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και να διαφυλάξει αναλλοίωτη την παράδοση του ελληνισμού, της ελληνικής οικογένειας και της Oρθοδοξίας. Είναι ανεπαρκείς και η θέση της χώρας, η θέση κάθε Έλληνα θα επιδεινώνεται καθημερινά. Εμείς με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, παρουσιάζουμε μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, δίνουμε δηλαδή απαντήσεις στις αγωνίες κάθε νοικοκυριού, κάθε επιχειρηματία, κάθε εργαζόμενου και άνεργου».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαρκάκης, «υΥπάρχουν λύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω: – Λύση στην Πρωτογενή Παραγωγή. Σκοπός είναι μέσω των πρωτογενών παραγωγικών μονάδων στη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και των καινοτόμων δράσεων των ποιοτικών εναλλακτικών καλλιεργειών, η ανάπτυξη της Χώρας μας. – Λύση στην Τουριστική Ανάπτυξη και Ναυτιλία. Διεύρυνση της τουριστικής βιομηχανίας και αξιοποίηση της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί και θα διευρυνθεί ο Γαστρονομικός, Οινολογικός, Συνεδριακός και πάσης μορφής Τουρισμός. – Λύση για Μεταναστευτικό και Εθνική Κυριαρχία. Χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής με γνώμονα τη διαφύλαξη της Εθνικής ταυτότητας της Πατρίδας μας. Λήψη οικονομικών μέτρων περιορισμού μεταφοράς συναλλάγματος, από τους μετανάστες και δίκαιη αντιμετώπιση σύμφωνα με τους Ελληνικούς και διεθνείς νόμους. Δημιουργία συνθηκών επιστροφής στις χώρες προέλευσης όλων των παράνομων μεταναστών. Επαναφορά των νόμων περί ιθαγένειας. – Λύση για Προστασία του Πολίτη και Εθνική ασφάλεια. Διασφαλίζουμε τη Δημόσια Ασφάλεια με παροχή σύγχρονου εξοπλισμού. Οργάνωση περιπολιών με άοπλους αστυνομικούς-γειτονιάς και ταχυκίνητες μονάδες υποστήριξης. Δίωξη του εγκλήματος κατά της ζωής και της περιουσίας κάθε πολίτη, με σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλισμό. – Λύση για Δημόσια Διοίκηση και Δικαιοσύνη. Ενισχύουμε το Κράτος Δικαίου και Κράτος Πρόνοιας. Προτείνουμε Μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα για μείωση της σπατάλης με βάση την Αρχή της Διαφάνειας στη Διαχείριση του Δημοσίου χρήματος και των προμηθειών. Ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, με αξιοκρατία και επίκεντρο το σεβασμό στην εξυπηρέτηση του φορολογούμενου πολίτη. Στηρίζουμε και συνυπογράφουμε την κατάργηση του Νόμου «Περί Ευθύνης Υπουργών». – Λύση για Υγεία, Παιδεία και Θρησκεία. Αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας με βαρύτητα στις πρωτοβάθμιες μονάδες με ταχύτητα στα ραντεβού και με οργάνωση, αναλόγως του επείγοντος. Αξιολόγηση των Ιατρών. Εκσυγχρονισμός των Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ. Ενθάρρυνση των συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα με μεγάλα δημόσια Νοσοκομεία του Εξωτερικού. – Λύση για την Οικονομία. Φορολογική σταθερότητα με εφαρμογή των νέων μέτρων στο επόμενο οικονομικό έτος. Διαμόρφωση του φορολογικού συστήματος με εισφορές ανάλογες της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του πολίτη. -Λύση για Εξωτερική Πολιτική. Πυρήνας της εξωτερικής πολιτικής είναι το Εθνικό συμφέρον. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, με την ομόδοξη και ιστορικά φίλη, Ρωσία και άνοιγμα σε νέες χώρες. Αλλάζουμε σφαίρα επιρροής όπου το εθνικό συμφέρον το επιβάλλει. – Λύση για Κοινοβουλευτισμό. Μέγιστη κοινοβουλευτική θητεία τριών περιόδων, χωρίς βουλευτική σύνταξη και κατάργηση προνομίων. Κατάργηση της απαλλαγής των αστικών και ποινικών ευθυνών των υπουργών. Κατάργηση του χρόνου παραγραφής των πολιτικών και νομικών ευθυνών των υπουργών. Διενέργεια δημοψηφισμάτων μετά από τη συλλογή τουλάχιστον 250.000 υπογραφών πολιτών».

Για τη Μαγνησία

Ειδική αναφορά έκανε ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας στην εκλογική του περιφέρεια, έναν νομό που όπως είπε, στερείται αξιόλογου πολιτικού προσωπικού.

“Ξαναφέρνουμε την πολιτική στο προσκήνιο, τον πολίτη μπροστά, ενεργό διεκδικητή μιας Μαγνησίας που του αξίζει και όχι ενός βαλτωμένου νομού, ξεχασμένου από πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης, αποκλεισμένο από προγράμματα, απομονωμένο από ενέργειες, δράσεις και έργα που θα τον έβγαζαν από τα αδιέξοδα. Τέλειωσαν τα ψέματα. Ήρθε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Ξυπνάμε τον γίγαντα που λέγεται Ελλάδα. Ελευθερώνουμε την πατρίδα μας». ’Ήρθε η ΛΥΣΗ για την κρίση”, κατέληξε ο κ. Μαρκάκης.