Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:13
Τοπικά

Βόλος: Ξεκίνησαν πάλι οι έλεγχοι στο κέντρο για παράνομες σταθμεύσεις






Ξεκίνησαν από σήμερα και πάλι οι κυκλοφοριακοί έλεγχοι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες Δημητριάδος και Ιάσονος, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση από τα προβλήματα που προκαλεί η αντικοινωνική και παράνομη συμπεριφορά πολλών οδηγών, που σταθμεύουν όπου τους βολεύει, αδιαφορώντας για τις παρενέργειες που προκαλούν.

Σήμερα, από το πρωί, οι μόλις τέσσερις αστυνομικοί, που απέμειναν να στελεχώνουν τη Δημοτική Αστυνομία, με τη συνδρομή των μελών της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησαν τους ελέγχους κάνοντας συστάσεις και «κόβοντας» πρόστιμα για παράνομες σταθμεύσεις, αλλά και κατάληψη πεζοδρομίων από δίκυκλα.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ2

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τόσο ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο ασκών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, όσο και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, συνέδραμαν στο δύσκολο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Για την προσπάθεια αυτή ο κ. Θάνος Θεοδώρου δήλωσε:

«Θα γίνει μία τεράστια προσπάθεια με τη συμμετοχή των ελάχιστων δημοτικών αστυνομικών που διαθέτουμε και τη συνοδεία δημοτικών συμβούλων ώστε να μπει μία τάξη στο κέντρο της πόλης

Στην προσπάθεια αυτή βέβαια ζητάμε και τη συνδρομή των δημοτών ώστε να «καθαρίσει» το κέντρο και η εικόνα της πόλης μας να είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί.

Πλέον όποιος έχει παρκάρει στην Ιάσωνος και στη Δημητριάδος θα δέχεται πρόστιμο και το ίδιο θα γίνεται στα πεζοδρόμια με τα μηχανάκια. Υπάρχουν ειδικές θέσεις στάθμευσης για τα μηχανάκια όπου μπορούν να τα παρκάρουν. Άλλωστε το πεζοδρόμιο είναι για τους δημότες και πρέπει να διευκολυνθεί η προσβασιμότητάς τους

Η δημοτική αστυνομία αποτελείται από 4 άτομα και αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν την κατάργησή της ήταν 45 άτομα, καταλαβαίνετε το πόσο δύσκολο είναι το έργο της.. Παρόλα αυτά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και γι αυτό άλλωστε ζητάμε και τη συνδρομή των πολιτών.

Εχουμε κάνει προσπάθεια ώστε να επιστρέψουν δημοτικοί αστυνόμοι που έχουν πάει σε άλλες υπηρεσίες ώστε να ενισχυθεί η δημοτική αστυνομία».