Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 18:40
Τοπικά

Βόλος: Ματαιώθηκαν τέσσερις πλειστηριασμοί-Μπλόκαραν τους δικαστικούς επιμελητές






Δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων και φορέων μπλόκαραν σήμερα το απόγευμα έξω από την είσοδο στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου τους δύο δικαστικούς επιμελητές που πήγαν για να εκτελέσουν τέσσερις παλιούς πλειστηριασμούς. Στη σημερινή κινητοποίηση βρέθηκαν και μέλη της κατάληψης Ματσάγγου ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε από νωρίς και στο προαύλιο αλλά και γύρω από τα δικαστήρια.

Κατά την έλευση των πολιτών στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων, οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο αστυνομικών ταυτοτήτων, γεγονός που προκάλεσε τη μήνη των πολιτών. Όσο όμως αυξανόταν η προσέλευση ο έλεγχος σταμάτησε και αστυνομικοί εισήλθαν στο εσωτερικό των δικαστηρίων αλλά και δύναμη σε αστυνομικό λεωφορείο επί των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ανθίμου Γαζή.

Οι συγκεντρωμένοι μπλόκαραν την είσοδο στο χώρο δύο συμβολαιογράφων για τη διενέργεια των παλιών πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί καθώς εδώ και αρκετούς μήνες έχουν σταματήσει, ενόψει των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έρχονται.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Πρωτοδικείου Βόλου, με χθεσινή ανακοίνωση προς τα μέλη του, γνωστοποίησε ότι ισχύει παλαιότερη απόφαση του Συλλόγου για τη μη πιστοποίηση μελών του για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σε ανακοίνωσή της η κατάληψη Ματσάγγου τονίζει ότι η στέγαση είναι δικαίωμα όλων  και  «το μόνο που μας απομένει είναι ενωμένοι με φυσική παρουσία να ακυρώσουμε τις εξώσεις τη στιγμή που θα επιχειρηθούν, επαγρυπνώντας στις γειτονιές και συμμετέχοντας σε συνελεύσεις, σωματεία και οργανώσεις βάσης, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα, να δώσουμε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για την ανατροπή του κράτους και του καπιταλιστικού συστήματος».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ