Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 21:36
Τοπικά

Βόλος: Μέχρι 31 Μαρτίου η προθεσμία για διακανονισμό στα τέλη κοινόχρηστων χώρων






Έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, οπότε και λήγει η προθεσμία, μπορούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεταβαίνουν στο Δημαρχείο Βόλου (Τμήμα Προσόδων) ώστε να προχωρήσουν σε διακανονισμό για την καταβολή των τελών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2016 και εφεξής.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Βόλου διευκολύνει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την καταβολή έως και τεσσάρων (4) δόσεων για την καταβολή των τελών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2016 και εφεξής.

Το ποσοστό του ετήσιου τέλους που πρέπει να καταβληθεί προ της χορήγησης της αδείας,  δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 30% της οφειλής.

Σε ότι αφορά τις δόσεις αυτές καθορίστηκαν ως εξής:

-Για ετήσιο τέλος έως 500 ευρώ καταβολή σε 2 (δύο) μηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος)

-Για ετήσιο τέλος από 501 ευρώ έως 4.000 ευρώ καταβολή σε 3 (τρεις) διμηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος – Σεπτέμβριος)

-Για ετήσιο τέλος από 4.000 ευρώ και πάνω καταβολή σε 4 (τέσσερις) διμηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος – Σεπτέμβριος – Νοέμβριος)

Σε κάθε περίπτωση η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβάλλεται εντός του μηνός Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Η άδεια θα χορηγείται υπό την αίρεση εξόφλησης όλων των δόσεων εντός των τασσόμενων προθεσμιών, αναγραφόμενης επί αυτής του αριθμού του γραμματίου είσπραξης που αντιστοιχεί στο ποσό που καταβλήθηκε προ της χορήγησης της, του αριθμού των δόσεων που απομένουν προς εξόφληση και των προθεσμιών καταβολής τους. Η εκπρόθεσμη καταβολή ή μη καταβολή έστω και μίας εκ των δόσεων συνεπάγεται αυτοδίκαια και χωρίς να απαιτείται άλλη διατύπωση ανάκλησης της άδειας και αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου εκ μέρους του υπόχρεου. Τυχόν ήδη καταβληθείσες δόσεις δεν επιστρέφονται. Για την πιστοποίηση της καταβολής των δόσεων ως ανωτέρω, η άδεια θεωρείται από τον δήμο, αναγραφομένων επί αυτής των αριθμών των σχετικών γραμματίων είσπραξης.