Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:48
Τοπικά

Βόλος: Λειτουργούσε παράνομο Κέντρο Απεξάρτησης και συνελήφθη






Με τις κατηγορίες της λειτουργίας παράνομου κέντρου απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ και τζόγο συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 43χρονος Βολιώτης.

Όπως έγινε γνωστό, ο 43χρονος φιλοξενούσε στο παράνομο κέντρο, που βρισκόταν στην περιοχή Χρυσής Ακτής Παναγιάς και Αγχιάλου, έναντι αδράς αμοιβής, τέσσερα εξαρτημένα παιδιά από άλλες πόλεις της Ελλάδας, χωρίς να απασχολεί ειδικούς επιστήμονες για τον σκοπό αυτό.

Ύστερα από σχετικές πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη της Αστυνομίας, διενεργήθηκε σήμερα έλεγχος και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος λειτουργίας του κέντρου, διότι λειτουργούσε χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Το κέντρο βρισκόταν σε αποκομμένη από οικισμό μονοκατοικία και ο 43χρονος το διαφήμιζε ως δομή που μπορεί να γίνει απεξάρτηση από ναρκωτικά αλκοόλ και τζόγο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο «κέντρο» τέσσερα παιδιά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λαμία, οι γονείς των οποίων τα είχαν στείλει για απεξάρτηση, πληρώνοντας ποσά από 700 ως 1000 € μηνιαίως.
Όπως έγινε γνωστό ο 43χρονος έχει απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει απεξάρτηση στα παιδιά με την εμπειρία του.