Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 14:44
Τοπικά

Βόλος: Κινητοποιήσεις σήμερα σε Υγεία και Παιδεία






Θερμό Φθινόπωρο προβλέπουν τα συνδικάτα με αφορμή τα εργασιακά που αναμένεται να «ανοίξουν» από το Σεπτέμβριο εγκαινιάζοντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης των εργαζομένων με την κυβέρνηση. Το ΕΚΒ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι και η Ελληνική κοινωνία είναι έτοιμοι να απαντήσουν στο μνημονιακό πακέτο μέτρων του Σεπτεμβρίου και στο θέμα των Εργασιακών που είναι έτοιμο να τεθεί στο τραπέζι».

Σήμερα εξάλλου στις 10.30 το πρωί το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο της απεργίας εκπαιδευτικών και καθαριστριών, ενώ οι συνταξιουχικές οργανώσεις την ίδια ώρα προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Για σήμερα έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία και στο χώρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, ενώ το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας για σήμερα εις ένδειξη συμπαράστασης έχει προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Μήνυμα στην κυβέρνηση από ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚΒ αναφέρει: «Ενα νέο, βαρύτατο μνημονιακό πακέτο μέτρων και ανατροπών, αναμένει τους Έλληνες εργαζόμενους τον Σεπτέμβριο, καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποκύπτοντας στις αξιώσεις των δανειστών, ετοιμάζεται να θέσει στο τραπέζι τα «Εργασιακά» και ν’ αποδεχτεί τα νέα σκληρά προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση!

Πρόκειται για Μεσαιωνικού τύπου αντεργατικά μέτρα με διπλή στόχευση:

Α) Το αποτελείωμα όσων εργατικών δικαιωμάτων απέμειναν, με την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και

Β) Την απαξίωση του ρόλου του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την ποδηγέτησή του, με την «χειρουργική» αφαίρεση θεσμικώς κατοχυρωμένων Συνδικαλιστικών δράσεων, που παρείχε ο Ν.1264/82. Επιχειρώντας άλλον ένα …καλοκαιρινό αιφνιδιασμό των εργαζόμενων, η Κυβέρνηση «στρώνει» από τώρα «το χαλί», για τις επερχόμενες νέες μεγάλες απώλειες, βάζοντας, μάλιστα, η ίδια θέμα για κάποιες από αυτές (όπως η κατάργηση του 13ου, 14ου μισθού), φορώντας ξανά το ίδιο ακριβώς προσωπείο: αυτό του «σκληρού διαπραγματευτή» με την τρόικα και του …χαράκτη «κόκκινων γραμμών», που η Ελληνική Κοινωνία και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ήδη από πρώτο χέρι τι σήμαιναν, πληρώνοντάς τες πανάκριβα.

Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον …ξενοδόχο. Οι εργαζόμενοι και η Ελληνική Κοινωνία ετοιμάζονται να της απαντήσουν, λίαν συντόμως, με τον δικό τους αγωνιστικό «κόφτη»

Οι αιφνιδιασμοί, πια, δεν περνούν, απλούστατα γιατί όλοι «…έτσι σοφοί που έγιναν, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβαν οι …σκληροί διαπραγματευτές τι σημαίνουν».

Συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Ν. Μαγνησίας ΙΚΑ – OAEE (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) διαμαρτυρόμενες για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας. «Η κατάσταση στην Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι της εργατικής – λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια Υγεία.

Η επίθεση της κυβέρνησης, Ε.Ε. – κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα, και στα ζητήματα της Υγείας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Νομού.