Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 07:14
Τοπικά

Βόλος: «Καμπάνες» για επιθέσεις σε ηλικιωμένες και κλοπή






Ηθελε να εξασφαλίσει τη δόση του και επιτέθηκε σε τρεις γυναίκες για να τους αρπάξει την τσάντα. Ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή σε 37χρονο που κατηγορούνταν για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Η δικαιολογία του καταδικασθέντα ότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά δεν «συγκίνησε» το δικαστήριο. Ο 37χρονος επιτέθηκε μέσα την ίδια μέρα σε τρεις γυναίκες στον Βόλο, σκορπώντας φόβο και τρόμο, και μάλιστα μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Ο ίδιος φέρεται να παρουσιάστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του, δηλώνοντας ότι σήμερα είναι καλά, καθώς έχει απεξαρτηθεί, ενώ εργάζεται εθελοντικά στο Άγιο Όρος.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή του προς πέντε ευρώ ημερησίως. Επισημαίνεται ότι στον καταδικασθέντα πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης δύο ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου της Παρασκευής σε 36χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για υπόθεση κλοπής.

Ο κατηγορούμενος τον Αύγουστο του 2015 άρπαξε από ηλικιωμένη γυναίκα που κινούνταν πεζή στον Βόλο τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της και τη βέρα της.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 40 μήνες φυλάκιση και είχε φυλακιστεί.

Την Παρασκευή οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να απολογηθεί, συνοδευόμενους από αστυνομικούς. Ο ίδιος παραδέχτηκε τις πράξεις του και ζήτησε «συγγνώμη». Είπε «περνάω άσχημα στη φυλακή».