Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:45
Αθλητικά

Βόλος: Η πόλη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων






Για 5η φορά η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) αναθέτει στην πόλη του Βόλου δύο κορυφαίες διοργανώσεις:
1. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης πισίνας και μεγάλων αποστάσεων ανοιχτής θαλάσσης από 22/6 έως 28/6/2016 και
2. Το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης από 29/6/2016 έως 1/7/2016.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κολυμβητήριο «Β. Πολύμερος» στη Ν. Ιωνία και στη θάλασσα σε σημείο που σύντομα θα καθοριστεί.
Για τα θέματα που άπτονται της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τη Δευτέρα 16/11/2015 στο Μεταξουργείο και μεταξύ άλλων τέθηκαν οι βάσεις για την υλοποίηση δύο ακόμα μεγάλων επιτυχημένων παγκόσμιων πρωταθλήματων στην πόλη μας.
Στην σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργος Βλιώρας, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τους συνεργάτες του, τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή που η Ομοσπονδία επέλεξε για ακόμα μία φορά το Δήμο Βόλου γι’ αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βόλου θα είναι έτοιμος να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του, στελέχη και υπηρεσίες.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε ότι η επιλογή της πόλης του Βόλου για την διοργάνωση των παγκόσμιων πρωταθλημάτων δεν έγινε τυχαία καθώς ο Βόλος διαθέτει έμπειρα στελέχη, τεχνογνωσία, εγκαταστάσεις ενώ κι οι φορείς της πόλης (σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις) συμμετέχουν ακούραστα στις διοργανώσεις.
Να σημειωθεί επίσης ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων θα φιλοξενηθεί στους ξενώνες και στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας η Εθνική Ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης και από 5-8 Μαίου 2016 θα πραγματοποιηθεί test event προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τους παγκόσμιους αγώνες.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν εκτός των κκ. Βλιώρα και Διαθεσόπουλο, στελέχη της Δ/νσης Αθλητισμού και παράγοντες ναυταθλητικών συλλόγων, ο ειδικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Σπηλιωτόπουλος, ο ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Ξιάρχος Ηλίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής τεχνικής κολύμβησης της Ομοσπονδίας κ. Ξιάρχος Αλέξανδρος, ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης της ομοσπονδίας κ. Γιάννης Μοντεσάτος και ο ειδικός συνεργάτης μηχανοργάνωσης της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Πολύζος.