Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:36
Τοπικά

Βόλος: Η ενότητα της Δημοτικής Αρχής επιβεβαιώθηκε έμπρακτα με την επανεκλογή, ως προέδρου, του Γ. Μουλά






Επαναβεβαίωσε στην πράξη την αρραγή ενότητά της η ομάδα πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, παρά τις προσπάθειες να παρουσιαστεί μια άλλη εικόνα από το γνωστό σύστημα διαπλοκής, στη σημερινή εκλογή νέου πρόεδρου του σώματος, με την επανεκλογή του κ. Γιώργου Μουλά, με το σύνολο των ψήφων των μελών της.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια κορυφαία, ουσιαστική και συμβολική, διαδικασία, που μάλιστα γίνεται με μυστική ψηφοφορία, γι αυτό και κατά ο παρελθόν, με άλλες Δημοτικές Αρχές, είχαν σημειωθεί «παρατράγουδα» με διαρροές από δυσαρεστημένους συμβούλους.

Πιο συγκεκιρμένα μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα το πρωί σε έκτακτη συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβυλίου επανεκλέγηκαν τα ίδια πρόσωπα, δηλαδή, οι Γιώργος Μουλάς, στη θέση του προέδρου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς στη θέση του αντιπροέδρου και Κατερίνα Τσοπουρίδου στη θέση του της γραμματέως.

Η πλειοψηφία πρότεινε για τη θέση του προέδρου τον Γ. Μουλά και σε ψηφοφορία που ακολούθησε, ψήφισαν 38 δημοτικοί σύμβουλοι και έλαβε 27 υπέρ, επτά λευκά και τέσσερα άκυρα.
Ακολούθησε ψηφοφορία για τη θέση του αντιπροέδρου, με υποψήφιο τον Μαργ. Πατσιαντά, που σε 39 συμβούλους που ψήφισαν (ο Γ. Γρηγορίου ήρθε καθυστερημένος) έλαβε 25 υπέρ και 14 λευκά.
Μετά την άρνηση των παρατάξεων «Επιλογή Ευθύνης» και ΛΑΣ να συμμετάσχουν στη διαδικασία για τη θέση του γραμματέα, η παράταξη «Δύναμη Βόλου» πρότεινε την Κατερίνα Τσοπουρίδου. Από 38 συμβούλους που ψήφισαν έλαβε 27 υπέρ, εννέα λευκά και δύο άκυρα.

Η Οικονομική επιτροπή
Για την Οικονομική επιτροπή ψήφισαν 36 δημοτικοί σύμβουλοι και έλαβαν Απ. Ζαράδας – Βεργής 28, Χρ. Στεφόπουλος 28, Αναστασία Μορφογάννη 28, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή 27, Μιχ. Καπουρνιώτης 28, Γιώργος Πράττος 28, Μιχάλης Μιτζικός 8, Απόστ. Νάνος 10, Οικονόμου 11, Μαργ. Πατσιαντάς 10.
Στην επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων των μειοψηφιών έλαβαν Μ. Μιτζικός 14, Νάνος 10, Οικονόμου 9, Πατσιαντάς 9, λευκά 20 και ένα άκυρο.

Η ΕΠΖ
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ψήφισαν 35 δημοτικοί σύμβουλοι και έλαβαν
Γιώργος Βλιώρας 26, Απόστολος Γαλάτης 25, Δημήτριος Λιβογιάννης 26, Απόστολος Μαλαματίνης 26, Στέργιος Παπαευσταθίου 26, Αθανάσιος Σταυρίδης 25, Μιχάλης Μιτζικός 11, Μαργαρίτης Πατσιαντάς 9, Νικόλαος Στόικος 11 και Θεόδωρος Τσαλούχας 9.
Στην επαναληπτική ψηφοφορία ψήφισαν 33 και μεταξύ των συμβούλων των μειοψηφιών έλαβαν Μ. Μιτζικός 14, Τσαλούχας 11, Στόικος11, Πατσιαντάς 11, λευκά 19.