Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 06:50
Τοπικά

Βόλος: Ετοιμότητα φορέων ενόψει αντιπυρικής περιόδου






Η ετοιμότητα των φορέων που έχουν επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν ό,τι προκύψει, όπως διαπιστώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του  Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στο Δημαρχείο Βόλου.

ια άλλη μια φορά αναπτύχθηκε το σχέδιο που εφαρμόζεται κάθε χρόνο, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από το γεγονός ότι με τα χρόνια αυξάνονται τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και ακαθάριστα οικόπεδα ενώ συζητήθηκαν και θέματα ευρύτερης συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Δήμος Βόλου μετά το Πάσχα θα κόψει τα χόρτα στα πρανή των δρόμων στην πόλη και περιφερειακά όπως επισήμανε ο  αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πράττος τονίζοντας ότι ο Δήμος Βόλου είναι 100% έτοιμος να συνδράμει στην αντιπυρική περίοδο, τόσο με τον εξοπλισμό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, όσο και με τα Πολυδύναμα Κέντρα των Δημοτικών Ενοτήτων. Επιπλέον επισήμανε ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας  διαθέτει μόνο δύο πυροσβεστικά οχήματα, τρεις υδροφόρες και δύο βυτία, που μπορούν να συνδράμουν στην περίπτωση πυρκαγιάς, σε συνεννόηση πάντα με την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πανέτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους φορείς εφαρμόζοντας ένα από τα πιο εμπεριστατωμένα σχέδια αντιπυρικής προστασίας, όπως επισήμανε ο διοικητής της Χαρ. Πόζογλου. Σε Βόλο, Πήλιο και στην υπόλοιπη Μαγνησία θα γίνονται περιπολίες ενώ στις περιπτώσεις που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι από 3 και πάνω θα συμβάλλουν εθελοντικές ομάδες για περίπολα στα Πευκάκια, που θεωρείται επικίνδυνο σημείο, μαζί με τα περιαστικά δάση Γορίτσας, Κουκουράβας και Κατηχωρίου. Επιπλέον εξήρε τη συμβολή των εθελοντικών ομάδων ενώ επισήμανε ότι φέτο η Πυροσβεστική διαθέτει τα καλύτερα οχήματα, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ενώ ενισχύονται από το πεζοπόρο τμήμα, που εδρεύσει στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή που θα στελεχωθεί με 40-44 πυροσβέστες. Επιπλέον στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου αναμένονται τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair. Επιπλέον η Πυροσβεστική περιμένει να έλθουν μικρά ευέλικτα υδροφόρα οχήματα το επόμενο χρονικό διάστημα για να ενισχύσουν το έργο των 240 πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Δύναμης Μαγνησίας.