Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 09:39
Τοπικά

Βόλος: Επιστροφή στη δραχμή “βλέπει” το κόμμα των Δανειοληπτών






Η Ελλάδα θα επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα εκτίμησε σήμερα από το Βόλο ο πρόεδρος του κόμματος “Δανειοληπτών-Ταυτότητα Κεντρώων”, Γ. Μπαρτζώκης σε κοινή συνέντευξη που έδωσε σήμερα μαζί με το Σωματεία ατόμων με αναπηρία όρασης. Αναφέρθηκε στην ιστορία ίδρυσης του κόμματος επισημαίνοντας ότι ξεκίνησε ως καταναλωτικός οργανισμός με γραφεία και στο Βόλο και ως κόμμα επικαιροποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2016. Στόχος του κόμματος, είναι η διαγραφή των χρεών της Ελλάδας που ανέρχονται σε 329 δις. Όπως είπε «Αν δεν συναινέσουν οι δανειστές τότε πάμε σε δικό μας νόμισμα, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Άλλος στόχος είναι η διαγραφή των δανείων των δανειοληπτών σε οριζόντια μορφή με βάσει την αξία των πραγμάτων. Ζητάμε την αυτόματη διαγραφή των χρεών κι αυτό θα είναι το σχέδιο νόμου που θα καταθέσουμε στη Βουλή αν ο λαός μας τιμήσει».

Εκτίμησε ότι η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων καθώς φέρεται διατεθειμένος να συγκρουστεί με την Ευρώπη.
Για τα κόκκινα δάνεια, υπογράμμισε ότι στα 130δις ευρώ κόκκινα δάνεια, το 60% των Ελλήνων δανειοληπτών δεν πληρώνουν, τονίζοντας ότι «αν περάσουν οι ομαδικές απολύσεις, τότε θα απολυθούν κι υπάλληλοι των τραπεζών. Αν η ηγεσία της Ευρώπης δεν το καταλάβει αυτό, τότε ο λαός ας αλλάξει αυτή την ηγεσία».

Τα άτομα με αναπηρία όρασης
Ο κ. Μπαρτζώκης επισήμανε ότι τα άτομα με προβλήματα όρασης δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν και όσοι πήραν δύσκολα μπορούν να τα αποπληρώσουν. «Θέλουμε όλοι να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. Κατσέλη» τόνισε.