Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 16:11
Τοπικά

Βόλος: Εντυπωσιακή και με χιλιάδες κόσμου η παρέλαση






Χιλιάδες Βολιώτες κατέκλυσαν σήμερα, την παραλία του Βόλου και με σύμμαχο τον καλό καιρό παρακολούθησαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Εκτός από την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων, εντυπωσιακή ήταν η διέλευση, για πρώτη φορά φέτος, μετά από χρόνια, σχηματισμών τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F 16 της 111 Πτέρυγας Μάχης και οκτώ ελικοπτέρων UH-1H και AH-64 Apache.

20170325_132214

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική για τους Έλληνες καθώς το 1821 ήταν κρίσιμη περίοδος που επανέθεσε την δημοκρατία στη χώρα και η Ελλάδα συγκρότησε κυβέρνηση για πρώτη φορά. Η υφυπουργός ζήτησε όλοι οι Έλληνες, συντονισμένα, να κάνουμε ότι καλύτερο για την πατρίδα μας, αν θέλουμε να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό δημιούργημα, που συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής, να σταματήσει η λιτότητα και να δούμε νέα δεδομένα.

«Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε αλλά όχι εις βάρος του λαού μας», τόνισε χαρακτηριστικά, η υφυπουργός.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη διττή σημασία της σημερινής ημέρας και ευχήθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου να ευαγγελίζει μόνο καλά νέα και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου να μεταλαμπαδεύσει αρχές αξίες κι ιδανικά για ενότητα συνοχή κι ομοψυχία για τις δύσκολες στιγμές που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

4

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος  ανέφερε ότι οι Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία το 1821 φέρνοντας την εθνική μας παλιγγενεσία κατόρθωσαν να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου. «Πέντε χρόνια πριν τη συμπλήρωση δύο αιώνων είναι αναγκαίο να αγωνιστούμε εμείς για να αλλάξουμε την μοίρα του τόπου. Μια εθνική επανεκκίνηση είναι αναγκαία όσο ποτέ», επισήμανε.

3

Η πρώην υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνεχάρη όσους συνέδραμαν στη διοργάνωση της παρέλασης και όσους παρέλασαν, καθώς και τους «αγγέλους» της πατρίδας μας, το στρατό. Όπως ανέφερε, σήμερα είναι γιορτή για την Εκκλησία και την απελευθέρωση του Έθνους μας. Σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές, εκείνους που ενωμένοι δώσανε τον αγώνα και τα βάλανε με μια αυτοκρατορία και βγήκανε νικητές. «Τιμώντας την μνήμη των ηρώων, οφείλουμε απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την πατρίδα μας με οποιοδήποτε τρόπο, να ενωθούμε να ξεπεράσουμε μικροκομματικά συμφέροντα, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας», δήλωσε.

5

Τέλος ο διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι είναι ύψιστη τιμή για τον ίδιο να δίνει το παρών στην παρέλαση ως ανώτατος διοικητής φρουράς, και συνεχάρη τα Ελληνόπουλα, που παρήλασαν και τις οικογένειες τους, που ανέθρεψαν τέτοια παλικάρια, όπως χαρακτηριστικά είπε.

unnamed

«Όπως είπε ο αρχηγός ΓΕΣ, κ. Στεφανής, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε κρίση. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η διάκριση. Είμαστε ο καλύτερος στρατός γιατί έχουμε το καλύτερο οπλικό σύστημα σε όλο τον κόσμο: τον Έλληνα στρατιώτη, τον Έλληνα μαχητή. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, χρόνια πολλά στη Μαγνησία, χρόνια πολλά στο Βόλο», ήταν η δήλωσή του.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Βόλο με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην παραλία της πόλης.
Δείτε εικόνες:

ΠΗΓΗ ΕΡΤ και ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ