Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 02:58
Τοπικά

Βόλος: Δυναμική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ






Δυναμική ήταν η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή όμως στη σημερινή απεργία τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.

img_5578

Στη σημερινή συγκέντρωση η Χρυσούλα Τασσολάμπρου μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ διάβασε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με την οποία καταδικάζεται η χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξη μηνών με τριετή αναστολή στους συνδικαλιστές Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα.

Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου επισήμανε ότι σήμερα στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση όχι μόνο αντίστασης, αλλά και διεκδίκησης των δικαιωμάτων που έχει σήμερα ανάγκη ο κάθε άνθρωπος γι α να ζήσει. “ Παράλληλα στέλνουμε μήνυμα στους βιομήχανους να σταματήσουν την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, μήνυμα στους εργαζόμενους τους ίδιους να διεκδικήσουν και να συμμετέχουν αγωνιστικά και μαχητικά για τη ζωή τους, σήμερα που η κυβέρνηση φέρνει τον προϋπολογισμό στη βουλή. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι πλέον θα έχουμε ένα διαρκές μνημόνιο μέχρι το 2060. Γι αυτό γίνεται απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις για να μπορέσουμε εμείς και τα παιδιά μας να έχουμε ένα καλύτερο αύριο. Εμείς βάζουμε εμπόδια, οργανώνοντας τους εργαζόμενους σε σωματεία. Η κυβέρνηση φοβάται την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων γιατί αυτό ακριβώς θα εκφραστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και γι αυτό το λόγο προσπαθούν να παρεμποδίσουν την συνδικαλιστική δράση αλλάζοντας προς το χειρότερο το συνδικαλιστικό νόμο”.

img_5577

Τέλος ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι στη σημερινή απεργία συμμετέχουν όλοι οι εργασιακοί χώροι, όμως επισήμανε ότι “υπάρχει και η συνειδητή απεργοσπασία από τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Σε εργοστάσια των οποίων τα σωματεία ελέγχονται από μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου η συμμετοχή είναι μηδαμινή έως μονοψήφια”, επισήμανε.

 

 

Πηγή: ert.gr