Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 12:24
Τοπικά

Βόλος: Διαμαρτυρήθηκαν για αθέμιτο ανταγωνισμό από τις τράπεζες






Συμβολική διαμαρτυρία έξω από τις συστημικές τράπεζες πραγματοποίησαν χθες  μέλη του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστών Μαγνησίας. Διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι τράπεζες πιέζουν τους πελάτες τους να ασφαλιστούν σε ασφαλιστικές εταιρείς που έχουν οι ίδιες οι τράπεζες με αποτέλεσμα να υπάρχει τουλάχιστον 20% πτώση του τζίρου των ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι ασφαλιστές υποστηρίζουν ότι τα τραπεζικά ιδρύματα δεν δικαιούνται ασφαλιστήρια συμβόλαια ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιας αναγκαίας τραπεζικής συναλλαγής και ο καθένας μπορεί να αναζητήσει υποχρεωτικά για την τράπεζα ασφάλιση μέσω οποιουδήποτε ασφαλιστικού διαμεσολαβητή επιλέξουν, αναζητώντας καλύτερες καλύψεις στις πιο συμφέρουσες τιμές.

Ειδικότερα όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου στη Μαγνησία Άννα Τσιτσιγιάννη, “οι πρακτικές που χρησιμοποιούν οι τράπεζες προς τους πελάτες τους και δικούς μας βέβαια, είναι απαράδεκτες. Για να τους δώσουν ένα μπλοκ επιταγών ή ένα μικρό δάνειο ή μία πιστωτική κάρτα, οι άνθρωποι δέχονται πιέσεις να ασφαλιστούν σε ασφαλιστή της τράπεζας και όχι αυτόν που εκείνοι προτιμουν. Εμείς κάνουμε ένα επάγγελμα που επιλάξαμε από άποψη, επειδή το αγαπάμε και όχι επειδή είμαστε στο γκισέ κάποιας τράπεζας που θέλει να αυξήσει τα έσοδά της, ενώ ήδη έχει ανακεφαλοποιηθεί από τους Έλληνες τρεις φορές μέχρι τώρα”.

Η κ. Τσιτσιγιάννη
Η πρόεδρος του Συλλόγου  Άννα Τσιτσιγιάννη

Η κ. Τσιτσιγιάννη επισήμανε ότι δεν πρόκειται για νέα πρακτική, απλά πλέον το κακό έχει παραγίνει. “Απειλούν τους πολίτες ότι “ναι μεν θα σου κάνω αυτό που θέλεις αλλά φέρε μας και ένα μηχανάκι…|Μιλάμε για αθέμιτο διαγωνισμό. Από αυτή την πρακτική έχουμε διαρροή πελατών από τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς αυτού του είδους οι ασφάλειες αφορούν το 70% του κύκλου εργασιών τους. Αν μια εταιρεία είναι τυχερή και συνεργάζεται με μία τράπεζα έχει σίγουρο κέρδος γιατί η ασφάλιστη είναι πλέον υποχρεωτική. Τους πάμε εμείς ένα σφαλιστήριο πυρός και δεν το δέχονται γιατί λείπει ένα γράμμα,στέλνουν τον πελάτη να αλλάξει τη διεύθυνση γιατί δεν είναι τάχα σωστή και το 29 πρέπει να γραφεί 29Α. Ταλαιπωρούν απίστευτα τους πολίτες. Όπως έχει αποδειχθεί το σωστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο πάντα εμείς το στέλνουμε”.
Επιπλέον επισήμανε ότι οι φορολογικές και ασφαλιστικές τους εισφορές είναι υψηλές και από φέτος τους υποχρεώνουν να διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Σημειώνεται ότι στη 270 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι γραμμένοι στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ενώ ο σύλλογος έχει 120 μέλη.

img_5300

Επιπλέον στους πολίτες μοίρασαν έντυπο υλικό όπου εξηγούν ότι τα τραπεζικά ιδρύματα δεν δικαιούνται να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιας άλλης αναγκαίας συναλλαγής και όταν δεχθούν πιέσεις να επιλέξουν ασφαλιστή της τράπεζας να το καταγγήλουν στην τράπεζα της Ελλάδος και στη Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή.

Σε συμπαράσταση στους ασφαλιστές, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ξο Ευάγ. Ζαχείλας και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ