Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:20
Τοπικά

Βόλος: Δεύτερο χτύπημα ληστή σε καφετέρια – Συνελήφθη ο δράστης με το ψαλίδι






Και δεύτερη ληστεία αυτή τη φορά σε σνακ μπαρ στην οδό Αναπαύσεως, διέπραξε 31χρο νος δράστης, που προχθές το μεσημέρι, είχε «χτυπήσει» σε καφετέρια της οδού Λαρίσης, με στόχο τις ημερήσιες εισπράξεις που βρί σκονταν στο ταμείο. Η 19χρονη υπάλληλος της καφετέριας δεν ήταν η μοναδική που εκεί νη την ημέρα έζησε στιγμές τρόμου στα χέρια του αδίστακτου ληστή που απειλούσε την ίδια και μία πελάτισσα με μαχαίρι.

Ο δράστης, ξαναχτύπησε λίγες ώρες αργότερα σε σνακ μπαρ κι ενώ η νεαρή υπάλληλος του καταστήματος ήταν μόνη. Ο δράστης- παλιός «γνώριμος» των αστυνομικών αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών, αναζητήθηκε από αστυνομικούς και λίγη ώρα μετά συνελήφθη. Το πρώτο περιστατικό όπως κατ’ αποκλειστικότητα κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, σημειώθηκε σε γνωστή καφετέρια της πόλης, στην οδό Λαρίσης, περίπου στις 3:30 το μεσημέρι. Στο καφέ δεν βρισκόταν κανένας άλλος από τους εργαζομένους παρά μόνο η 19χρονη. Μοναδικός επισκέπτης ήταν ο ίδιος ο ληστής.

Είχε παραγγείλει λίγο νωρίτερα καφέ και καθόταν αμέριμνος σε τραπέζι έξω από το κατάστημα. Σε ανύποπτη χρονική στιγμή και ενώ το κατάστημα δεν είχε άλλο κόσμο πήρε τον καφέ στο χέρι και κατευθύνθηκε προς την υπάλληλο. Ταυτόχρονα έτυχε να μπει στο κατάστημα και μία γυναίκα για να παραγγείλει.

Προς αιφνιδιασμό και των δύο γυναικών, ο 31χρονος πήρε το ψαλίδι που βρήκε κοντά στο ταμείο και απειλώντας τη 19χρονη, κατάφερε να πάρει από το ταμείο τις εισπράξεις, ποσό 180 ευρώ.

Λίγες ώρες αργότερα, περίπου στις 7:30 το απόγευμα, «χτύπησε» σε σνακ μπαρ, της οδού Αναπαύσεως. Η νεαρή υπάλληλος του καταστήματος, ήταν εκείνη την ώρα μόνη στο μαγαζί. «Ημουνα μόνη. Δεν είχε κόσμο. Μπήκε μέσα φορώντας κράνος. Μόνο τα χέρια του φαίνονταν. Με άρπαξε και με έσυρε μέχρι την ταμειακή, ζητώντας τις εισπράξεις», περιγράφει η νεαρή υπάλληλος που έζησε τον τρόμο στα χέρια του αδίστακτου ληστή. «Του είπα «τι κάνεις εκεί;» και εκείνος μου είπε να σκάσω», επεσήμανε η νεαρή. Ο 31χρονος πήρε τα 150 ευρώ κι έγινε καπνός.

Η αστυνομία που είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 14 ναρκωτικά δισκία και το ποσό των 30 ευρώ.

Πηγη: εφ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ