Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:20
Τοπικά

Βόλος: Βιασμός και απόπειρα βιασμού ανήλικων κοριτσιών – Δράστες νεαροί αθίγγανοι






Δυο περιπτώσεις βιασμού, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τσιγγάνους, ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά από αντίστοιχες καταγγελίες των οικογενειών των θυμάτων. Η πρώτη αφορά, σύμφωνα με την καταγγελία, το βιασμό μιας 16χρονης μαθήτριας, από 18χρονο τσιγγάνο, ενώ η δεύτερη αφορά απόπειρα βιασμού με δράστη ένα 16χρονο τσιγγάνο και θύμα μια ανήλικη, ηλικίας 13, 5, μόλις ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην πρώτη περίπτωση το απόγευμα της Κυριακής, σε κοινόχρηστο, ανοιχτό χώρο της Νέας Ιωνίας, η 16χρονη μαθήτρια μαζί με παρέα φίλων, στην οποία μετείχε και ο 18χρονος τσιγγάνος, ο φερόμενος σαν δράστης απομάκρυνε την κοπέλα και την υποχρέωσε με βία σε ερωτική πράξη, αεπιλώντας την παράλληλα να μην αποκαλύψει τίποτα γι το περιστατικό.

Ωστόσο η 16χρονη ανέφερε στους γονείς τι ακριβώς συνέβη και μαζί μετέβησαν στην Ασφάλεια καταγγέλλοντας το γεγονός. Ήδη από τις αστυνομικές αρχές γίνονται έρευνες για να εντοπιστεί ο δράστης, που κατηγορείται για βιασμό.

Στο δεύτερο περιστατικό, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν καταγγελθεί, ένας 16χρονος αθίγγανος, προσπάθησε να βιάσει μια μαθήτρια ηλικίας 13,5 χρονών. Σε αυτή την περίπτωση μετά από καταγγελία στην Αστυνομία, ο ανήλικος συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για απόπειρα βιασμού και αποπλάνηση παιδιού.