Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 12:50
Τοπικά

Βόλος: Αποχώρηση Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης από ΓΣΒΕΕ






Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Νομού Μαγνησίας αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ΓΣΕΒΕΕ διότι δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Γρηγορίου πρότεινε στην ΟΕΒΕΜ να ενεργοποιήσει τα μέλη της και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ μεθαύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα είχε προτείνει στην πορεία οι συμμετέχοντες να είναι ξυπόλυτοι για να δείξουν ότι πράγματι είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, αρνήθηκε οι επαγγελματίες να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο, ενώ τόνισε ότι η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ προτείνει να πάει στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει «μια τρύπα στο νερό».

Επιπλέον ο κ. Γρηγορίου διαφωνεί με το γεγονός ότι η ΓΣΒΕΕ αποφάσισε να στήσει περίπτερο στη ΔΕΘ καθώς όπως ισχυρίζεται η κατάσταση για τους επαγγελματοβιοτέχνες είναι τόσο κακή που αποτελεί ειρωνία να στήσουν περίπτερο για τη διαφημίσουν!

«Η ΓΣΒΕΕ κατάφερε και καπέλωσε τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και δεν ξέρω τι να απαντήσω στα πολλά μέλη του Συλλόγου, που λένε ότι οι απεργίες της ΓΣΒΕΕ είναι φιάσκο. Είμαστε καθαροί συνδικαλιστές με πολιτική αξιοπρέπεια και υπέρτατος νόμος είναι ο νόμος της δικαιοσύνης και των ανθρώπων», δήλωσε ο Γιάννης Γρηγορίου.

Επιπλέον παρέθεσε οικονομικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ κακό αναφορικά με το τζίρο των καταστημάτων εστίασης, που μειώθηκε κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστηματάρχες με έγγραφό τους στο Δήμο Βόλου και στον Οργανισμό Λιμένος ζητούν μείωση του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων κατά 50%, προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Με στοιχεία από την ΕΡΤ