Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:02
Τοπικά

Βόλος: Απογοητευτική η συμμετοχή στην απεργία






Απογοητευτική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ και φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Το γεγονός σχολίασε και ο πρόεδρος του ΕΚΒ, κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος, τονίζοντας πως δυστυχώς ο λαός έχει χάσει κάθε ελπίδα, αλλά πρέπει να ξέρει ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι να βγει ξανά στους δρόμους.
Έκανε λόγο για μια σημαντική μέρα, καθώς όπως είπε παίρνει «σάρκα και οστά» η Κοινωνική Συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι παραγωγικοί φορείς του τόπου μας, προκειμένου να δώσει το στίγμα της για σειρά τοπικών ζητημάτων που θα ζητούν λύσεις, τόσο από τοπικούς φορείς, όσο και κεντρικά, για μεγαλύτερα ζητήματα. Επόμενη κίνηση είναι να συναντηθεί ξανά η Κοινωνική Συμμαχία, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα και να δρομολογηθούν λύσεις, ώστε οι πολίτες του Βόλου να μπορέσουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος, καλύτερη παιδεία και πράγματα που θα προκύψουν μέσα από τις συναντήσεις των φορέων».

Ο Πρόεδρος του Ν.Τ.Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φιλ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο επαναπροσδιορισμός της συμμετοχής των Συνδικάτων, της ενασχόλησης με τα κοινή και της συμμετοχής του κόσμου για να ανατραπεί αυτή η εικόνα, είναι το ζητούμενο, προσθέτοντας ότι «η Κοινωνική Συμμαχία έχει ως παρονομαστή της, την κοινή πορεία του κόσμου προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν απογοητεύει ότι δεν είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα το σημερινό, αλλά εκείνο που θωρακίζει την Κοινωνική Συμμαχία, είναι η πεποίθηση ότι η ίδια η κοινωνία πρέπει να ανατρέψει όλες τις πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει εδώ και γι’ αυτό θα δουλέψουμε».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τ. Μπασδάνης χαρακτήρισε αναμενόμενη την μικρή συμμετοχή καθώς ο κόσμος έχει κουραστεί, πρόσθεσε ωστόσο, ότι μέσα από αυτή την κοινωνική συμμαχία που έχει προκύψει από φορείς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα καταστεί δυνατό να καταθέσουν προτάσεις διαφοροποιημένες από αυτές των μνημονίων και να εισακουστούν από την κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος ανέφερε ότι «δυστυχώς μετά από οκτώ χρόνια κρίσης θα έπρεπε να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ να σταματήσει η λιτότητα, η υπερφορολόγηση κι η ανεργία ωστόσο απ΄ότι φαίνεται δεν υπάρχει η διάθεση να διαμαρτυρηθούμε. Ωστόσο, εμείς θα συνεχίζουμε όσο τα μέτρα πνίγουν την επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Χρ. Στρατηγόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι «Η Κοινωνική Συμμαχία είναι εδώ και θα παραμείνει γιατί τα προβλήματα είναι υπαρκτά και μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας τα προβλήματα έχουν ενταθεί. Η παρουσία μας είναι μονόδρομος κι όχι απλά με διαπιστώσεις, αλλά με θέσεις. Είμαστε στο 2018 κι οποιαδήποτε ατζέντα δεν μπορεί να περιέχει μόνο διαπιστώσεις. Θα προχωρήσουμε και με προτάσεις για την λύση των θεμάτων σε ευρύτερο και σε τοπικό επίπεδο».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημ. Χορταριάς χαιρέτισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία και τόνισε ότι ως κλάδος  έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στον κόσμο.

«Είμαστε μπροστά και στόχος  είναι να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε ως κλάδος κι έχουμε και περισσότερα από τους άλλους εργαζόμενους γιατί η κοινωνική ασφάλιση είναι κάτι το δύσκολο, η επικουρική ασφάλιση έχει μπλεχτεί στη μέγγενη της Τρόικας και τα τελευταία 24ωρα ζούμε καταστάσεις που είναι πολύ δύσκολες. Ελπίζουμε ότι θα τις ξεπεράσουμε» τόνισε ο ίδιος.

Μετά την συγκέντρωση και τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Βόλου