Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 11:15
Τοπικά

Βόλος: Απειλούσε αστυνομικούς επικαλούμενος «υψηλή γνωριμία» και τώρα θα γνωριστεί με… τους Δικαστές στο αυτόφωρο






Απίστευτο σκηνικό προχθές το βράδυ στο κέντρο του Βόλου. Βολιώτης ηλικίας 42 ετών απειλούσε και εξύβρισε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ χρησιμοποιώντας ως εκφοβισμό τη γνωριμία του με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 9.45 το βράδυ. Ο 42χρονος βρισκόταν σε εμφανή κατάσταση μέθης και ψυχικής υπερδιέγερσης, και έψαχνε να βρει το αυτοκίνητό του.

Βλέποντας το μπλόκο που είχε στήσει η ΔΙΑΣ στη 2ας Νοεμβρίου με Μακρυνίτσης, ο δράστης προσέγγισε τους αστυνομικούς και υπό την επήρεια αλκοόλ άρχισε να τους λέει -με ακατάληπτο τρόπο- ότι ψάχνει να βρει κάποια πράγματά του.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία του προκειμένου να τον βοηθήσουν, και έτσι άρχισε το κακό.

Εκτός ελέγχου ο 42χρονος αντέδρασε, σφόδρα ενοχλημένος, και άρχισε να φωνάζει και να εξυβρίζει. Επικαλούνταν το όνομα ανώτατου αξιωματικού με σκοπό να προκαλέσει φόβο και τρόμο, και δεν δίστασε να σπρώξει έναν αστυνομικό ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα.

Βέβαια, το επεισόδιο δεν κράτησε για… πολλή ώρα. Ο 42χρονος βρέθηκε μετά από λίγο με περασμένες χειροπέδες στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο τμήμα, και εναντίον του η ΔΙΑΣ σχημάτισε δικογραφία για εξύβριση κατά συρροή, απειλή κατά συρροή και αντίσταση. Χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι προσέγγισε τους αστυνομικούς με σκοπό να τους ζητήσει βοήθεια επειδή δεν έβρισκε το αυτοκίνητό του.

Ο 42χρονος παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, απ’ όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του. Η δίκη του θα γίνει τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ