Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 11:21
Τοπικά

Βόλος: Αναχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από τον ΣΕΑ






Αναχώρησαν χθες, από τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων στον Αλμυρό, και οι τελευταίοι – περίπου 150 – πρόσφυγες, οι οποίοι αναχώρησαν σταδιακά μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με τρία λεωφορεία. Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, τουλάχιστον μέχρισήμερα(Δευτέρα) το πρωί, δεν αναμένεται η άφιξη άλλων λεωφορείων με πρόσφυγες, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει – κι ως εκ τούτου, δεν αποκλείει – το ενδεχόμενο να καταφθάσουν στην πορεία της ημέρας ή τις επόμενες μέρες.

Μετά την αναχώρηση χθες, και των τελευταίων προσφύγων, οι υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού μετέβησαν στο χώρο και προχώρησαν σε καθαρισμό και απολύμανση, ενώ από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης ξεκίνησε την αποκατάσταση ζημιών, κυρίως στις τουαλέτες, αλλά και σε άλλους χώρους.

Σε κάθε περίπτωση – σύμφωνα με τον κ. Εσερίδη – το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού είναι αυτή την στιγμή γεμάτο με τρόφιμα και άλλα είδη που παραδόθηκαν τις προηγούμενες μέρες και αν τις επόμενες μέρες (ή και ώρες) καταφθάσουν κι άλλοι πρόσφυγες, η δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να τους παράσχει βοήθεια.