Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 19:23
Τοπικά

Βόλος: Αναχώρησαν για το Νεπάλ Μαγγίτσης και Παρασκευάς






Αναχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα για το Νεπάλ οι Νίκος Μαγγίτσης, ορειβάτης και Λευτέρης Παρασκευάς δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Θα επιχειρήσουν να ανέβουν στα Ιμαλάϊα και να ολοκληρώσουν τον γύρο της Αναπούρνα, όπου η κορυφή της ήταν το υψηλότερο σημείο στο οποίο είχε αναρριχηθεί άνθρωπος μέχρι την ανάβαση στο Έβερεστ το 1953. Μέσω της αποστολής τους οι δυο υπεραθλητές σκοπό έχουν να ενισχύσουν οικονομικά το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» που ίδρυσε πρόσφατα και λειτουργεί και στην πόλη μας ξενώνα φιλοξενίας παιδιών στο Διμήνι.

Όπως είχε τονίσει ο Νίκος Μαγγίτσης στην παρουσίαση της αποστολής, το όλο εγχείρημα έχει ως στόχο να αναδείξει το γεγονός ότι δυο άνθρωποι, που κατάγονται από την ίδια περιοχή και προπονούνται μαζί τα τελευταία χρόνια, ενώνουν τις δυνάμεις τους και βοηθούν ο ένας τον άλλο προκειμένου να πετύχουν αυτά τα δυο τολμηρά projects.

Σε ανάρτησή τους λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για το Νεπάλ έγραψαν πως «ο συμβολισμός της θυσίας της Σταύρωσης μας καθοδηγεί την σκέψη για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους! Ειδικότερα, καλή Ανάσταση στα παιδιά της Κιβωτός του Κόσμου και σε όλη την ομάδα της αποστολής στο Νεπάλ που προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα ξημερώματα της Δευτέρας, Νίκος Μαγγίτσης, Λευτέρης Παρασκευάς, Χρήστος Καραμάνης, Πέτρος Νούσιας, Μαρία Σαρίδου και Βασίλης Σφακιανόπουλος.

Πριν από λίγη ώρα ανέβασαν επίσης την ακόλουθη ανάρτηση κάνοντας λόγο για «δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Νεπάλ δύσκολες αλλά ο στόχος εφικτός. Στηρίξτε την προσπάθεια τους!»

Δείτε τη σελίδα που δημιούργησαν για την ενίσχυση της Κιβωτού