Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:21
Τοπικά

Βόλος: Αναβολή της δίκης Καρυδάκη – Τσαλούχα για τις 7 Δεκεμβρίου






Αναβολή για τις 7 Δεκεμβρίου πήρε η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη των δύο συνδικαλιστών Εύης Καρυδάκη και Θόδωρου Τσαλούχα, μετά την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους, για τις κινητοποιήσεις στις 26 Νοεμβρίου 2012 με τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου της Διεύθυνσης Καθαριότητας στο Δήμο Βόλου. Η αναβολή δόθηκε λόγω ασθένειας του Θόδωρου Τσαλούχα,που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μέση και δεν μπόρεσε να παραστεί στη δίκη.

Έξω από τα δικαστήρια σήμερα το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί εργαζόμενοι για να στηρίξουν την κ. Καρυδάκη και τον κ. Τσαλούχα ενώ έξω από τα δικαστήρια είχε αναρτηθεί και πανό στο οποίο αναγράφονταν «ΟΧΙ στην καταστολή και στην ποινικοποίηση των αγώνων. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας. Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας».

Έξω από τα Δικαστήρια παραβρέθηκαν επίσης μέλη της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας  του ΠΑΜΕ και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πετρόπουλος.

Σε δηλώσεις της η κ.Καρυδάκης ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξα και στηρίζουν τον αγώνα. «Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να υψώσουμε ανάστημα  και όλοι μαζί στηρίζοντας τους αγώνες μας, να είμαστε παρόντες», είπε και πρόσθεσε ότι βρέθηκαν για συμπαράσταση εργαζόμενοι από τους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Βελεστίνου, από το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, από το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.

Σχολιάζοντας την παρουσία μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, η γραμματέας τόνισε ότι ήταν «το ελάχιστο αυτονόητο που έπρεπε να κάνουν από την πρώτη στιγμή και έπρεπε να το κάνουν με σαφήνεια, καθαρότητα και εντιμότητα, χωρίς κακές μεθοδεύσεις που θυμίζουν καμαρίλα».