Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:27
Τοπικά

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη για το τροχαίο στο Ριζόμυλο με τρία νεκρά παιδιά






Για τις 13 Φεβρουαρίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη του οδηγού της νταλίκας που στις 23 Ιουλίου 2014 παρέσυρε στο θάνατο, τις αδερφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή, 18 και 21 ετών αντίστοιχα, καθώς και τον 18χρονο Φίλιππο Καπανιάρη, σε τροχαίο που σημειώθηκε στο 36ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Βόλου –Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου.

Η δίκη του 24χρονου σήμερα οδηγού, είχε προσδιοριστεί για σήμερα, ωστόσο, πήρε αναβολή λόγω παρέλευσης του δικαστικού ωραρίου. Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

diki1

Από το πρωί σήμερα, έδωσαν το παρών στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, συγγενείς και πολλοί φίλοι τους από το Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο, απ’ όπου καταγόταν.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των οικογενειών των θυμάτων, Xριστόφορο Γκλαβένο, το μοιραίο φορτηγό αυτοκίνητο, τη νύχτα του δυστυχήματος ήταν υπέρβαρο τουλάχιστον κατά 2,5 τόνους, ενώ λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και του γεγονότος ότι ο οδηγός ήταν σε κατάσταση κόπωσης, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στους τρεις άτυχους νέους.