Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:31
Τοπικά

Βόλος: Αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργίας του κέντρου, με μέτρα για τα τραπεζοκαθίσματα






Διορία μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο έδωσε η Δημοτική Αρχή του Βόλου στους καταστηματάρχες προκειμένου να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της νέας κανονιστικής και να έχουν απομακρύνει κατασκευές και κιόσκια που βρίσκονται στο κέντρο των πεζόδρομων, για είναι άμεση και άνετη η διέλευση πυροσβεστικού οχήματος ή ασθενοφόρου, ενώ θα πρέπει στο ίδιο διάστημα να σταματήσει η θέρμανση εξωτερικών χώρων με φυσικό αέριο, για προφανείς λόγους ασφαλείας. Από τον Σεπτέμβριο και μετά σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί θα επιβάλλονται οι χρηματικές και άλλες ποινές που προβλέπονται από το Νόμο.

Αυτά τόνισε προς τους ενδιαφερομένους, σε χθεσινή συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο, ο ίδιος ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που δεσμεύτηκε ότι το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο κέντρο της πόλης, για να εξεταστούν επιτόπου και οι όποιες ιδιαιτερότητες προκύπτουν.

Ο κ. Μπέος έκανε γνωστό ότι σταδιακά θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου όπως η αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων στην είσοδο των πεζόδρομων με λουλούδια. Ακόμα σημείωσε ότι σύμφωνα με τη Νομοθεσία πρέπει να υπάρχει ελεύθερος δρόμος 3.5μέτρων για να διέρχονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα και για το λόγο αυτό, θα απομακρυνθούν οι κατασκευές που βρίσκονται στη μέση των πεζόδρομων.

Ετσι από την 1 Οκτωβρίου, τα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονται σε πεζόδρομους (Τοπάλη, Αντωνοπούλου) θα πρέπει να εφάπτονται στην πρόσοψη του καταστήματος και να μετακινηθούν από το κέντρο για να υπάρχει ελεύθερος χώρος.

«Ο Βόλος είναι υπόθεση όλων μας αγαπήστε τον. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο όλη η Ελλάδα εκφράζεται θετικά γι’ αυτή την πόλη», προέτρεψε τους επαγγελματίες ο κ. Μπέος και υπογράμμισε ότι όπως η Δημοτική Αρχή εργάζεται προς όφελος της πόλης το ίδιο πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι μόνο της επιχείρησης τους.

Από πλευράς των καταστηματαρχών και σε ό,τι αφορά τις αλλαγές σε Τοπάλη και Αντωνοπούλου εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την εφαρμογή του μέτρου της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων μόνο στην πρόσοψη του καταστήματος και ζητήθηκε να γίνει αυτοψία και να υπάρξει συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για να βρεθεί λύση. Ακόμη εκφράστηκαν ενστάσεις για όσα προβλέπει η Κανονιστική σχετικά με τις ξυλοκατασκευές και τα στέγαστρα, θέμα που αναμένεται να επανεξεταστεί

Όπως προαναφέρθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου και καταστηματαρχών στη συμβολή των οδών Δημητριάδος- Αντωνοπούλου για να εξεταστούν επιτόπου τα ζητήματα και να δοθούν οι βέλτιστες για όλους λύσεις..