Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 07:20
Τοπικά

Βόλος: Αλβανός επιτέθηκε με κατσαβίδι σε ομοεθνή του






Επιτέθηκε σε ομοεθνή του με κατσαβίδι και τον τραυμάτισε. Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 41χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Ο 41χρονος, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ σε εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου απαλλάχτηκε από την κατηγορία της εξύβρισης.

Το επεισόδιο συνέβη στις 19 Οκτωβρίου 2015 στον Βόλο. Ο παθών, ένας 59χρονος Αλβανός, δήλωσε στο δικαστήριο ότι «ο ομοεθνής του τού την είχε στημένη στις 19 Οκτωβρίου 2015 στον Περιφερειακό». Τον χτύπησε, είπε, με κατσαβίδι, ενώ του έριξε και μπουνιά.

Το Δικαστήριο καταδίκασε και έναν 38χρονο Βολιώτη για σωματική βλάβη από αμέλεια και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ένα έτος φυλάκισης και έξι μήνες, ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και του αφαίρεσε τα στοιχεία κυκλοφορίας για έξι μήνες.

Ο παθών είπε στο δικαστήριο ότι ο 38χρονος κινούνταν στην Αναλήψεως και επιχείρησε στροφή στην Ογλ χωρίς να ελέγξει την κίνηση από το αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του και να τον τραυματίσει. Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στις 22 Ιουνίου 2016.