Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 14:18
Τοπικά

Βόλος: «Άδειασμα» της παρέας της Στάχτου στους συνδικαλιστές του ΚΚΕ – Επειδή τους δίωξε ο Σκοτινιώτης!






Βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων στο σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, με αφορμή την αυριανή δίκη της γραμματέας του Συλλόγου Εύης Καρυδάκη και του πρώην εργαζόμενου και νυν συνταξιούχου δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Τσαλούχα. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, μελών της παράταξης της ΔΑΣ ΟΤΑ αλλά και του Γ.Γ. της ΠΟΕ ΟΤΑ Βασίλη Πετρόπουλου, απευθύνθηκε έκκληση για συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή τρίωρη στάση εργασίας από τις 8-11 π.μ. και παρουσία στις 9π.μ. έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.

Η δίκη αφορά τους απεργιακούς αγώνες διαρκείας το Νοέμβριο του 2012, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που ζητούσαν διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου οι αγώνες αυτοί είχαν αποτέλεσμα γιατί οι εργαζόμενοι σήμερα μπορεί να μη βρίσκονται στο Δήμο, αλλά δεν έχουν χάσει τη δουλειά τους και απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η κα Καρυδάκη κατήγγειλε σήμερα ότι η πλειοψηφία του Συλλόγου δεν συνεδρίασε ενόψει της δίκης και δεν εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης, διαψεύδοντας την πρόεδρο του Συλλόγου Θάλεια Στάχτου, που υποστηρίζει ότι συγκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο για την Τρίτη 19 Ιουλίου, στο οποίο δεν παραβρέθηκε η ΔΑΣ-ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. του Συλλόγου των ΟΤΑ, αναφέρεται ότι «είμαστε πάντα αλληλέγγυοι σ’ όλους τους συναδέλφους οι οποίοι διώκονται και καλούμε τους συναδέλφους μας να ακολουθήσουν την απόφαση της Ομοσπονδίας μας για τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 22-7-2016 από της 8.00 έως τις 11.00 το πρωί με παράσταση έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου».

Στην ανακοίνωση του συλλόγου περιλαμβάνεται και φωτογραφία του sms που απέστειλε η κα Στάχτου στην κ. Καρυδάκη ζητώντας την να ενημερώσει και τους υπόλοιπους της παράταξης για τη συνεδρίαση της περασμένη Τρίτης, όμως η κα Καρυδάκη, επισήμανε ότι δεν έλαβε σχετικό sms ούτε βέβαια πρόσκληση μέσω email όπως συνηθίζει να κάνει η κα Στάχτου όταν συγκαλεί Δ.Σ.

Επιπλέον στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Συλλόγου αναφέρεται ότι το μέλος της παράταξης Γιώργος Μαγιάκος, ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ και του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ ψήφισε τις αντίστοιχες ανακοινώσεις τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ΑΔΕΔΥ.

Τέλος η κ. Καρυδάκη κατήγγειλε την πλειοψηφία του Συλλόγου, ότι άσκησε πίεση προς την ΑΔΕΔΥ για να μην εκδώσει ανακοίνωση συμπαράστασης, ενώ είχε ζητήσει σε ανακοίνωση του Συλλόγου που τελικά δεν εκδόθηκε, να μην αναφερθεί το όνομα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ