Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 13:37
Κόσμος

Βρετανία: Τρεις μονάδες μπροστά το «Brexit» σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση






Ενισχύεται το ποσοστό που λαμβάνει το «Brexit», όσοι δηλαδή υποστηρίζουν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης από την εφημερίδα «Observer» και την «Opinium», η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ έχει λάβει νέα ώθηση, περνώντας μπροστά από όσους υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας, με τη διαφορά να βρίσκεται πλέον στις τρεις μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, οι «Brexiters» βρίσκονται τώρα στο 43%, ενώ το 40% δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση.

Οι τελευταίοι έχουν υποστεί μείωση των ποσοστών τους κατά 4 μοναδες τις τελευταίες δυο εβδομάδες, περίοδο κατά την οποία αρκετοί πολιτικοί και ειδικότερα ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, έχουν βγάλει το «χαρτί» της μετανάστευσης για να κερδίσουν την μάχη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, 4 στους 10 Βρετανούς (41%) δήλωσε ότι η μετανάστευση θα είναι ένα από τα δυο πιο σημαντικά θέματα που θα λάβουν υπόψη τους κατά το επικείμενο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

Οι μισοί μάλιστα από τους 2.007 ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η μετανάστευση θα τεθεί υπό έλεγχο, αν το Ηνωμένο Βασίλειο είχε αποχωρήσει από την ΕΕ.

Πηγή: iefimerida.gr