Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρήκαν ένα τόνο χασίς σε σκάφος ανοιχτά του Μεσολογγίου!






Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που φέρεται να αγγίζει τον ένα τόνο και μεταφέρονταν, πιθανότατα από την Αλβανία, με φουσκωτό το οποίο προσάραξε στα αβαθή ανοιχτά του Μεσολογγίου. Οι επιβαίνοντες το  εγκατέλειψαν κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Οι άνδρες της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου είχαν πληροφορίες για την επικείμενη απόπειρα μεταφορά μεγάλης ποσότητας χασίς από τη θάλασσα και «όργωναν» την θαλάσσια περιοχή Μπούκα Ευηνοχωρίου με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού. Όταν εντόπισαν το μήκους δέκα μέτρων σκάφος, που έφερε τρεις μηχανές μεγάλου κυβισμού, του έκαναν σήμα να σταματήσει για να το ελέγξουν.

Όμως, οι επιβάτες ανέπτυξαν ταχύτητα και έριξαν το φουσκωτό στην στεριά, όπου αποβιβάστηκαν και τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας το φορτίο με την ακατέργαστη κάνναβη, που εκτιμάται ότι ξεπερνά τον ένα τόνο. Αυτή την ώρα, οι λιμενικοί ξεφορτώνουν τους σάκους με τα ναρκωτικά και τους καταμετρούν, ενώ κλήθηκε κλιμάκιο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα από το σκάφος. Παράλληλα, η Αστυνομία ερευνά για να εντοπίσει τους επιβάτες που διέφυγαν στην ενδοχώρα για να αποφύγουν την σύλληψη.

 

 

Πηγή: protothema.gr